search

ΚΟΣΜΟΣ

Το “τεράστιο ψάρι” στην καρδιά της ερήμου της Σαουδικής Αραβίας από τον φωτογράφο Khaled Al Enazi

Ο φωτογράφος Khaled Al Enazi αποκάλυψε ένα μοναδικό φυσικό σχηματισμό που θα μπορούσε κάλλιστα να απορριφθεί ως αντικατοπτρισμός στην εκτυφλωτική από τη ζέστη άμμο στην καρδιά της ερήμου της Σαουδικής Αραβίας. Όμως οι…

221202172837_fishshapedrock

Ο φωτογράφος Khaled Al Enazi αποκάλυψε ένα μοναδικό φυσικό σχηματισμό που θα μπορούσε κάλλιστα να απορριφθεί ως αντικατοπτρισμός στην εκτυφλωτική από τη ζέστη άμμο στην καρδιά της ερήμου της Σαουδικής Αραβίας.

Όμως οι φωτογραφίες που δημοσίευσε έρχονται ως απόδειξη της ύπαρξης του φοβερού τοπίου.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι ο Al Enazi όντως εντόπισε έναν τεράστιο βράχο σε σχήμα ψαριού να αναδύεται από την άμμο.

Ο Al Enazi κατέγραψε εικόνες του ασυνήθιστου σχηματισμού χρησιμοποιώντας ένα drone ενώ κατέγραφε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της κομητείας Al-Ula της Σαουδικής Αραβίας.

Πρόκειται για μια περιοχή γνωστή για αρχαίες κατασκευές που ανταγωνίζονται την πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία.

«Ενώ κατέγραφα την περιοχή, μια θέα ενός βουνού εμφανίστηκε μπροστά μου, το σχήμα του υποδηλώνει ένα ψάρι στην καρδιά της ερήμου», δήλωσε στο CNN ο φωτογράφος μέσω email.

Ο Al Enazi ισχυρίζεται ότι πιθανότατα δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που συναντά τον βραχώδη αυτό σχηματισμό αλλά πιστεύει ότι η εναέρια προοπτική του σήμαινε ότι ήταν ο πρώτος που ανέδειξε το περίεργο σχήμα του.

«Το μάτι του φωτογράφου βλέπει αυτό που δεν βλέπουν οι άνθρωποι», είπε.

fishshapedrock2

Ο φωτογράφος ονόμασε τον βράχο Ψάρι της Ερήμου

Σε πλάνα από drone που κατέγραψε ο Al Enazi τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο βραχώδης σχηματισμός μοιάζει με ένα υδρόβιο πλάσμα που κολυμπά μέσα στη χρυσή άμμο, ενώ οι δομές του που μοιάζουν με ραχιαίο πτερύγιο υποδηλώνουν επίσης ότι θα μπορούσε να είναι ένας καρχαρίας που αναδύεται από τα βάθη για να καταδιώκει τη λεία του.

 

Διαβάστε ακόμη: