Έχουν να το λένε, εχθροί και φίλοι, για την αγάπη των «εφοπλιστών» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαυμενάκηδων ως προς την ποδοσφαιρική τους ομάδα Αστέρα Τρίπολης!

Σε σημείο που να μην χάνουν αγώνα για αγώνα και να προσπαθούν ακόμη και να τη συνοδεύουν στα εκτός έδρας παιχνίδια, όταν αυτό είναι δυνατόν!

Διότι όπως πιθανόν να γνωρίζετε οι «εφοπλιστές» που εφεξής εικάζω ότι θα δηλώνουν «εργολάβοι» (πιθανολογώ ότι στα κατασκευαστικά ζητήματα έχουν πλέον μεγαλύτερη εμπειρία από τα -υποτιθέμενα- εφοπλιστικά), έχουν αναπτύξει πολύ μεγάλη δραστηριότητα με την ενασχόληση τους με το τράνζιτ πετρέλαιο στα διεθνή ύδατα του Περσικού κόλπου και της Βενεζουέλας!

Οπότε ο διαθέσιμος χρόνος τους είναι ελάχιστος! Για να καταλαβαίνετε, ίσα ίσα που προλαβαίνουν να συναντήσουν τον Σάκη, τον Εξάρχου, τον Αστυφίδη, την Farallon, τον Άδωνι, τους Δικηγόρους της …Κεφαλαιαγοράς, τον Σταϊκούρα, τα Σεραφείμ, Χερουβείμ και λοιπά εξαπτέρυγα της επικοινωνίας και τους λοιπούς στενούς συνεργάτες τους!

Ένα Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση από Εμιράτα!

Πριν από καμπόσο καιρό λοιπόν, όπως μου διηγείται πολύ σοβαρός παράγων του ποδοσφαίρου της Βόρειας Ελλάδας, ο επιχειρηματίας Μπάκος και συνιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης, αποφάσισε να πετάξει με απευθείας πτήση από τα Εμιράτα προς την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρακολουθήσει τον εκτός έδρας ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Άρη και παρεμπιπτόντως να περάσει ο άνθρωπος ένα ευχάριστο weekend στην Συμπρωτεύουσα!

Και πήρε μαζί του και μερικά μετρητά για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου. Ξενοδοχείο, εστιατόριο, μετακινήσεις, ψώνια στα μαγαζιά, μια βόλτα στο Hyatt Regency και την εξοχή της όμορφης Θεσσαλονίκης!

Έλα όμως με το που έφθασε στην Θεσσαλονίκη έπεσε πάνω στον έλεγχο του Τελωνείου και των αστυνομικών αρχών που του ζήτησαν να αιτιολογήσει γιατί κουβαλάει μαζί του τόσα μετρητά (ο πληροφοριοδότης μου υποστηρίζει ότι πρόκειται για 100 χιλιάδες ευρώ – αστεία λεφτά για τον «εφοπλιστή – εργολάβο»!

Σαν να έχω εγώ επάνω μου 10 ευρώ!!!) αλλά και γιατί δεν τα δήλωσε στο Τελωνείο με την άφιξη του. Ο επιχειρηματίας ευλόγως απόρησε και προσπάθησε να εξηγήσει στον αξιωματούχο του Τελωνείου, ότι 100 χιλιάδες είναι ένα πολύ λογικό ποσόν για να περάσεις αξιοπρεπώς (μην πω λιτοδίαιτα) το Σαββατοκύριακο!

Εν πάσει περιπτώσει, η συνέχεια δεν έχει νόημα να την περιγράψω γιατί είναι πεζή, τυπική βάσει της διαδικασίας και κυνική! Αυτοί οι τελωνειακοί μου φαίνεται είναι εκτός τόπου και χρόνου! Μα για 100 ψωροχιλιάρικα σταματάς ολόκληρο Μπάκο!!! Ντροπή σας …

Στάσσηδες και όχι Σαχίνηδες θέλει η αγορά κύριε πρωθυπουργέ! Τα αντανακλαστικά της ΔΕΗ και η κατάντια της ΕΥΔΑΠ!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η υπόθεση της ΔΕΗ συνιστά ένα πρωτοφανές success story το οποίο πιστώνεται ο πρωθυπουργός με την επιλογή ενός αξιόπιστου και ικανού μάνατζερ , του Γιώργου Στάσση! Ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα ξαναέβαλε την επιχείρηση στον χάρτη της ενέργειας, την εξυγιαίνει, την αναπτύσσει και της δημιουργεί υπεραξίες!

Από την φάση της απαξίωσης και του κατακερματισμού η ΔΕΗ αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς όπου συναθροίζονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις της Ενέργειας για να συνεργαστούν.

Και αντί να κάνουν πλιάτσικο στα τεμαχισμένα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης, σπεύδουν να καταστούν συνεργάτες και συνομιλητές!

Και την ώρα τούτη, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας, πληθωρισμού και εξαθλίωσης των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, η ΔΕΗ επιδεικνύει αντανακλαστικά, διενεργεί σοβαρό κοινωνικό έργο, επεκτείνεται στις οπτικές ίνες, νέους προσοδοφόρους τομείς ενώ παράλληλα στηρίζει τη μετοχή στο Χρηματιστήριο, μέσα από πρόγραμμα ιδίων μετοχών, όπως οφείλουν να πράττουν οι μεγάλες επιχειρήσεις που σέβονται μετόχους και επενδυτές, Έλληνες και ξένους, μικρούς και μεγάλους!

Υπό αυτή την έννοια οφείλει ο πρωθυπουργός να ακολουθήσει παντού στις ΔΕΚΟ το παράδειγμα της ΔΕΗ και να τοποθετήσει ικανούς μάνατζερ στο τιμόνι, όπως ο Γ. Στάσσης και όχι όπως ο Χ. Σαχίνης της ΕΥΔΑΠ για παράδειγμα που βάζει να γνωμοδοτεί για τους διαγωνισμούς το ΤΕΕ λες και έχει κάποιο θεσμικό ρόλο ή αναγνωρισμένη γνωμοδοτική εξουσιοδότηση!!!

Ο μάνατζερ του «γλυκού νερού» που κόβει το νερό του κάθε δυστυχισμένου για 100 ευρώ, προκειμένου να αποκομίζει προσωπικό όφελος από bonus!

Ένας δήθεν τεχνοκράτης, που με το καλημέρα διπλασίασε τις αμοιβές της Διοίκησης του, τα έργα και τις ημέρες του οποίου διερευνά ήδη η Δικαιοσύνη, που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι η σύζυγος του υπήρξε συμμαθήτρια του πρωθυπουργού στο Κολλέγιο Αθηνών!

Στάσσηδες θέλει η αγορά και όχι Σαχίνηδες αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει σελίδα ο τόπος και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να εξυγιανθούν και να πάψουν να αποτελούν εστία συγκέντρωσης και εκμετάλλευσης των διαπλεκόμενων συμφερόντων!

Ποιοι δεξιοί «καθάρισαν» τις φορολογικές αμαρτίες του προνομιακού στοιχηματζή του ΣΥΡΙΖΑ;

Μαθαίνω ότι κάποιοι δεξιοί παράγοντες με πρόσβαση στην εξουσία φρόντισαν να «καθαρίσουν» τις ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις στοιχηματζή ο οποίος θεωρείτο προνομιακός συνομιλητής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τα βαθιά λαρύγγια του τότε καθεστώτος, ο οποίος κάρφωνε και συκοφαντούσε κατά το δοκούν.

Στις μέρες μας, προσποιούμενος τον μεταμελημένο κατάφερε να αποσπάσει άφεση φορολογικών αμαρτιών και να ξεπλυθεί στην δεξιά κολυμβήθρα του Σιλωάμ!

Και αφού τον ξέπλυναν και «καθάρισαν», τους την έκανε πρώτος και καλύτερος!

Άραβες εδώ, Άραβες εκεί, Άραβες παραπέρα: Τα «παραμύθια» και τα «κυνηγητά»…

Έχει γίνει νέα μόδα το τελευταίο διάστημα, όλοι να υποστηρίζουν ότι έχουν βρει Άραβες για να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα. Και ταυτόχρονα πολλοί είναι εκείνοι που παριστάνουν ότι δήθεν έχουν σχέσεις με την ελίτ της επιχειρηματικής εξουσίας στον Αραβικό κόσμο…

Η αλήθεια είναι ότι οι Άραβες κατά κύριο λόγο είναι δυσαρεστημένοι με όλες τις δουλειές που μπήκαν στην Ελλάδα! Και στο τραπεζικό σύστημα και σε πανίσχυρα κάποτε επενδυτικά σχήματα αλλά και στο real estate όπου τους κυνηγήσαν οι εγχώριες δυνάμεις και παρολίγον να τους χώσουν φυλακή!

Κατά τα άλλα οι Άραβες, από τα Εμιράτα γενικότερα πνέουν μένεα κατά συγκεκριμένων «τεχνοκρατών» που εμπλέκονται στις κατασκευές, υποστηρίζοντας ότι τους έχουν κατ επανάληψη ξεγελάσει.

Και οι Άραβες τους συγκεκριμένους τους ψάχνουν…
Ιδίως από τη στιγμή που έπιασαν κανένα φράγκο (μέσα από νταραβέρια και υπόγειες διαδικασίες) στο χέρι και «λίγδωσε» το άντερο τους! Καιρός να πληρώσουν τα παλιά χρέη…

Επί του προκειμένου τώρα, σχέσεις με αραβικά fund και συστήματα εξουσίας διαλαλούν ότι έχουν συνάψει διάφορα συστήματα, τα οποία επί της ουσίας παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα και του νταραβεριτζή! Κρατήστε μικρό καλάθι!

Πραγματικές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πανίσχυρα κρατικά fund που θέλουν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα έχουν πραγματικά ολίγοι και εκλεκτοί!

Οι σχέσεις με τους Άραβες είναι παλιές και συνδέονται με ισχυρές φιλίες που δημιουργήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, οι οποίες λειτούργησαν υπό την ίδια οπτική γωνία!

Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ!

Ο μιζαδόρος εξοπλιστικών (και φρεγατών) υπεράνω υποψίας! Ο «απατεώνας και τζέντλεμαν» (διάρρηξη θυρίδων ως νέος Αρσέν Λουπέν) Αθηνών και διεθνούς High Society!

Για ποιον παράγοντα της επιχειρηματικής ζωής, διαχρονικό μέλος της καλής αθηναίικής κοινωνίας, που συμπεριφέρεται δημοσίως σε κοινωνικές εκδηλώσεις ως «παλαιό τζάκι», αλλά στην πραγματικότητα είναι «απατεώνας και τζέντλεμαν», τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά «Μιζαδόρος Υπεράνω Υποψίας»;

Με εξειδίκευση εσχάτως στα εξοπλιστικά και εν προκειμένω στις φρεγάτες!

Με δράση που δεν περιορίζεται στα εσωτερικά δρώμενα, αλλά με διεθνείς αναφορές και νταραβέρια προμηθειών στα οποία έχει πέσει με τα μούτρα, όπως κάποτε και με το γυναικείο φύλλο, τρομάρα του!

Οι καλά γνωρίζοντες τον αποκαλούν και Αρσέν Λουπέν, γιατί εκτός από τις μίζες έχει και μια μακρά εμπειρία στη διάρρηξη θυρίδων ξένων τραπεζών!

Ποιος είναι;