Μεγάλη γκρίνια στον κόσμο της ΑΕΚ έχουν προκαλέσει οι υπερβολικά τσιμπημένες τιμές των εισιτηρίων διαρκείας για την “Αγιά Σοφιά Opap Arena”, που κυκλοφόρησαν την Δευτέρα. Με τα …πυρά να πέφτουν στον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Άλλωστε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ήταν που αποφάσισε όχι μόνο να ακολουθήσουν τέτοια ακριβή πολιτική αλλά εν πολλοίς ήταν κι αυτός που ουσιαστικά έβγαλε/έφτιαξε τον συγκεκριμένο…τιμοκατάλογο!

Πολλοί κατηγόρησαν τον Μελισσανίδη πως ποντάρει στην… καψούρα των “κιτρινόμαυρων” οπαδών για το νέο γήπεδο στα “ιερά χώματα” της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο ίδιος πάντως μαθαίνω πως βάζει ακόμη και στοιχήματα πως στο φινάλε η πώληση των διαρκείας θα ξεπεράσει τα 20.000… κομμάτια κι ενώ (ασφαλώς όχι τυχαίο) δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των διαρκείας που κυκλοφόρησαν!

Το μόνο βέβαιο είναι πως τέτοιες τιμές στα διαρκείας, χωρίς … ευρωπαϊκούς αγώνες, σε μια σεζόν ορόσημο με τον εγκαινιασμό του νέου γηπέδου, είναι λογικό να…απογειώνουν τις μεταγραφικές απαιτήσεις.

Και εκεί ακριβώς ποντάρει… στρατηγικά ο Μελισσανίδης…

Δηλαδή μετά το αρχικό μούδιασμα/απογοήτευση με τις τσουχτερές τιμές των εισιτηρίων να ακολουθήσουν… “τρεις μεταγραφάρες” (όπως λέει το περιβάλλον του) που θα απογειώσουν τον ενθουσιασμό και την ζήτηση.

Για αυτό άλλωστε η συζήτηση από πλευράς Μελισσανίδη είναι πόσο διαρκείας θα έχουν πουληθεί σε δυο μήνες από τώρα…


Νέα δεδομένα στα μεταγραφικά (όχι φυσικά μόνο των μεγάλων ελληνικών ομάδων) δημιουργεί η απόφαση της FIFA για τις ρωσικές και ουκρανικές ομάδες. Τι εννοώ;

“Σε περίπτωση που οι σύλλογοι που συνδέονται με την Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UAF) ή την Ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας (FUR) δεν καταλήξουν σε αμοιβαία συμφωνία με τους αντίστοιχους ξένους παίκτες και προπονητές τους πριν ή στις 30 Ιουνίου 2022, και εκτός εάν συμφωνηθεί διαφορετικά γραπτώς, αυτοί οι παίκτες και οι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας τους με τους συλλόγους τους έως τις 30 Ιουνίου 2023. Αυτές οι διατάξεις δίνουν στους παίκτες και τους προπονητές την ευκαιρία να προπονούνται, να παίζουν και να λαμβάνουν μισθό για ένα χρόνο με τις ομάδες που θα συμφωνήσουν οι ίδιοι…” ήταν η νόρμα της Τρίτης, απο την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Κι αν από τα παραπάνω μπορεί να μια υπόθεση να θεωρηθεί …φωτογραφική για ελληνική ομάδα, είναι ασφαλώς των Κριχόβιακ – ΑΕΚ. Ασφαλώς και η απόφαση της FIFA αποτελεί εξέλιξη που αν μη τι άλλο ευνοεί/διευκολύνει τους “κιτρινόμαυρους” για να κρατήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη τον διεθνή Πολωνό μέσο, χωρίς να πληρώσουν… κάστανο στην Κράσνονταρ. Κι ας είχε σκάσει ο ρωσικός σύλλογος 4.000.000 για να τον αποκτήσει το προηγούμενο καλοκαίρι κι ενώ έχει συμβόλαιο με τον Πολωνό κάπτεν ως το 2024…

Ασφαλώς και η ΑΕΚ δεν παίζει μόνη της για τον… Κριχόβιακ. Ήδη καιροφυλακτούν Μάλμε και Χέρτα. Υπάρχει όμως και ένα… ΑΛΛΆ που δίνει προβάδισμα στην Ένωση. Ήρθε στα πλέι οφ, έπαιξε 9 ματς και κέρδισε…χαλαρά 600.000 ευρώ, άρεσε στον ίδιο και στην κλασάτη Γαλλίδα σύντροφό του η ζωή στην Ελλάδα και η διαμονή τους στην αθηναϊκή Ριβιέρα, έχει γίνει ήδη η σχετική προεργασία, ο Μελισσανίδης τον θεωρεί παικταρά και του έχει κάνει προσφορά ήδη 1.500.000 το χρόνο (τέτοιο ποσό δεν έχει ξαναδώσει σε παίκτη)!

Ο Μπότο φέρνει Γκοντίν στον ΠΑΟΚ! - Φεύγει άμεσα ο Βαρέλα -Δυνατό φλέρτ ΠΑΟ με Μπακάκη - Προς Ζόρια ο «ανεπιθυμητος» στην ΑΕΚ Νταντσένκο

Ο Ζόσε Μπότο συνεχίζει ακάθεκτος το μεταγραφικό μοντέλο με την απόκτηση νεαρών ξένων ποδοσφαιριστών (από 21 έως 25 χρονών), που αποτελούν προϊόν του δικού του σκάουτινγκ κι αγορές από 1.500.000 ως 3.000.000 ευρώ, που θα έχουν μεταπωλητική αξία (αλλά όχι και… εμπειρία πρωταθλητισμού)!

Ξεκίνησε τον Γενάρη με τον Φελίπε Σοάρες για να ακολουθήσουν οι Κουαλιάτα/Κοτάρσκι/Άντρε Ρικάρντο ενώ πλέον παίρνει σειρά ο Τιάγκο Ντάντας απο την Μπενφίκα, τον οποίο προσπάθησε να φέρει και στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο (για τον κοντόσωμο τεχνίτη μεσοεπιθετικό θα απαιτηθούν πάνω, κάτω αλλά 3 εκατομμύρια συν ποσοστό μεταπώλησης 20% στους “αετούς”).

Μιλάμε χοντρικά για περίπου 7.000.000 που δόθηκαν ή θα δοθούν σε αυτές τις 5 μεταγραφές ως transfer fee και τροφεία στις ομάδες τους ενώ όπως φαίνεται έπεται και συνέχεια!

Το ποσό δεν είναι μικρό για τα δεδομένα ελληνικού κλαμπ, ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ και πρώην τσιφ σκάουτ σε Σαχτάρ και Μπενφίκα κάνει ότι και στις δυο προηγούμενες ομάδες του έστω και σε χαμηλότερα οικονομικά μεγέθη. Ουσιαστικά o Μπότο εφαρμόζει αυτό που συμφώνησε με τον Ιβάν Σαββίδη για να έρθει στον ΠΑΟΚ…

Ανανέωση του ρόστερ του ΠΑΟΚ, με αγορές παικτών που μπορούν να βγουν και να πουληθούν στην συνέχεια με πολλά περισσότερα χρήματα και ο “δικέφαλος” να γίνει από…σύστημα ένα selling club!

Καλά όλα αυτά αλλά ο κόσμος του ΠΑΟΚ περιμένει… πρωταθλητισμό και στην Τούμπα έμαθαν πλέον να ζουν με το αποτέλεσμα. Κάποιος , λοιπόν, θα πρέπει να τους πει πως με αυτές τις κινήσεις ο πρώτος στόχος της νέας σεζόν δεν μπορεί να είναι ο πρωταθληματικός τίτλος αλλά το χτίσιμο της ομάδας και ενός καινούργιου γκρουπ από τον (“μη χαρούμενο”, κατά πρόσφατη δήλωσή του) Ραζβάν Λουτσέσκου!


Μαουρίτσιο και Λουκάς Σάσα. Βραζιλιάνοι και οι δυο, μέσοι και οι δυο, ελεύθεροι και οι δυο (αλλά σε διαφορετικά μανατζερικά Γραφεία), που παίζουν δυνατά και οι δυο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μάλιστα είναι οι υποψήφιοι και οι δυο στις ίδιες ομάδες από το Ντουμπάι!! Φοβερό;

Η στήλη έμαθε ,λοιπόν, πώς τόσο ο Σάσα που πρόσφατα επεδίωξε και έμεινε ελεύθερος από τον Άρη, όσο και ο Μαουρίτσιο του οποίου το συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό έληξε αλλά δεν ανανεώθηκε (είχε προσφορά για μονοετές με 280.000 ευρώ συν μπόνους),απασχολούν την Αλ Νασρ και την Αλ Βασλ.

Ποιος θα κερδίσει την… κούρσα ή αν “μοιραστούν” θα φανεί λίαν συντόμως, μέχρι τέλος του μήνα. Ο χαμένος πάντως ενδεχομένως να έχει την ευκαιρία του στην Κύπρο αλλά τα ποσά (και τα…μηδενικά) θα διαφέρουν βεβαίως, βεβαίως…


Ο Γιώργος Δώνης ζήτησε για λογαριασμό της Αλ Φατέχ τον Βέλεθ από τον Παναθηναϊκό. Η “είδηση” έσκασε την Τρίτη, με τους “πράσινους” να την απορρίπτουν χωρίς συζήτηση. Άλλωστε η προσφορά ήταν σούπερ για τον 31χρονο Ισπανό στόπερ αλλά χαμηλότερη από 400.000 δολάρια για το “τριφύλλι”!

Ο Βέλεθ διατηρεί προσωπική επαφή με τον κόουτς Δώνη και ο τελευταίος πρώτα αυτόν όχλησε και μετά πήγαν οι Σαουδάραβες στον… Αλαφούζο. Ο Ισπανός όντως δελεάστηκε αφού τα λεφτά ήταν πολλά αλλά όπως τόνισε στον Δώνη έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με τον Παναθηναϊκό και το τιμάει. Οπότε θα έπρεπε πρώτα να τα βρουν με το κλαμπ…

Ο Αλαφούζος φέρεται να ενοχλήθηκε από την κίνηση αυτή του πρώην προπονητή του και έτσι όχι μόνο την έστειλε κατευθείαν στο…καλάθι αλλά έδωσε εντολή στα καπάκια να γίνει προσφορά στον Βέλεθ για επέκταση του συμβολαίου του ως το 2024, με αύξηση αποδοχών της τάξης του 40%, η οποία θα ίσχυε άμεσα. Δηλαδή ο Βέλεθ αν το δεχτεί, αντί για 340.000 που είναι να πάρει βάσει συμβολαίου για την σεζόν 2022-23 θα εισπράξει συνολικά για την επόμενη 2ετία περίπου 950.000 ευρώ!!

Θυμίζω πως ο Βέλεθ δεν ανανέωσε με τον Άρη και “κατηφόρισε” στον Παναθηναϊκό όντως με τον Τσάβι Ρόκα αλλά λίγους μήνες πριν είχε μιλήσει/διαπραγματευτεί και με τον τότε κόουτς του ΠΑΟ, Γιώργο Δώνη, ο οποίος τον ήθελε στην ομάδα (πριν καν εμφανιστεί ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής). Σύμφωνα δε με όσα έλεγε εκ των υστέρων ο Δώνης, ο Τσάβι Ρόκα τον έκλεισε με περισσότερα χρήματα από ότι τον είχε “ψήσει” ο ίδιος!!