Στην ΑΕΚ μπορεί να βρέθηκε προπονητής που θα της κοστίζει ετησίως (μαζί με το 6μελές τημ του) 1.200.000 δολάρια αλλά ο Μελισσανίδης θα πρέπει επειγόντως να βρει και αθλητικό/τεχνικό διευθυντή!

Όχι για να του κάνει τις μεταγραφές αλλά για να τον… γλιτώσει απο ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ συμβολαίων παικτών που για διαφορετικούς λόγους είτε δεν υπολογίζονται, είτε είναι “καμμένοι” ενόψει της νέας σεζόν!

Εχουμε και λέμε (ποσά και χρονική διάρκεια): Τσιντώτας (250.000 ευρώ/1 χρόνο), Μπακάκης (400.000/1), Μισελέν (450.000/2), Τζαβέλας (400.000/1), Βράνιες (450.000/2), Σβάρνας (250/3), Λε Ταλέκ (650.000/1), Φράντσον (180.000/1), Μάνταλος (750.000/2), Τάνκοβιτς (450.000/1), Άμραμπατ (700.000/1)!!

Συνολικά μιλάμε για ένα ποσό κοντά στα 5.000.000 (!) για μία σεζόν (την επόμενη), που αντιστοιχούν σε 11 παίκτες. Και για να απαλλαγεί από αυτούς θα πρέπει σε άλλους να βρει ομάδες είτε για να τους πουλήσει, είτε για να αναλάβουν έστω τα συμβόλαιά τους και με άλλους να έρθει σε συμβιβασμούς και με την κατάλληλη αποζημίωση να τους αποδεσμεύσει.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, όπως έχει αποδειχτεί με αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν – πάντως πολύ λιγότερες και με χαμηλότερα ποσά – δεν είναι καθόλου εύκολα διαχειρίσιμα για τον Οργανισμό ΑΕΚ. Ισως και λόγω της φιλοσοφίας του αφεντικού (στον Μελισσανίδη δεν αρέσει να πληρώνει υψηλές προμήθειες ή αποζημιώσεις), σε συνδυασμό με την “παθητικότητα” ή την “περιορισμένη ατζέντα” των στελεχών της ΠΑΕ, οδηγούν συχνά σε αδιέξοδα. Θυμίζω πως διεθνή (με την Εθνική Ελλάδας) όπως ο Μπακάκης τον είχαν ανενεργό όλη την σεζόν, χωρίς να βρεθεί η “χρυσή τομή” για να αποχωρήσει απο τους “κιτρινόμαυρους”.

Στο δια ταύτα: οι σχεδόν μια ντουζίνα παίκτες με συμβόλαια, που δεν υπολογίζονται ή είναι μεγάλα ερωτηματικά για την επόμενη σεζόν, αποτελούν ένα απειλητικό “παγόβουνο” που η κορυφή του αυτή την στιγμή μόλις φαίνεται…


Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε… έξι αλλά δεκατρία(13)! Τόσα είναι τα συμβόλαια που τελειώνουν στον Άρη αυτό το καλοκαίρι. Με τον Θόδωρο Καρυπίδη όμως, να έχει κάνει πρόταση ή να σκέφτεται να κάνει μόλις σε 4+1 από αυτούς! Ανεξάρτητα από την κατάληξη της σεζόν και την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου….

Κουέστα/Σάκιτς/Σούντγκρεν/Γκάνεα/Μπεναλουάν/Δεληζήσης/Ματίγια/Ντουάρτε/Μπερτόλιο/Μπρούνο Γκάμα/Μάνος/Λόπεθ κι Αλί τελειώνουν με τον Άρη στις 30/6. Ο 35χρονος κάπτεν Δεληζήσης είναι ειδική περίπτωση και θα μείνει περισσότερο για τα…αποδυτήρια, ως 4 – 5ος στόπερ.

Από εκεί και πέρα ήδη το αφεντικό του Άρη έχει καταθέσει προσφορές σε Ματίγια και Γκανέα, με λιγότερα χρήματα όμως, από αυτά που έπαιρναν μέχρι τώρα. Και οι δυο μάλιστα έχουν προσφορές από άλλες ομάδες, ελληνικές και κυπριακές! Πάντως αριστερό μπακ έχει κλείσει ο Αρης, τον ελεύθερο Πίρσμαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα , αλλά ο Βέλγος προορίζεται για την την θέση του Λούμορ, του οποίου θα λυθεί το συμβόλαιο.


Εσχάτως και μετά τις εμφανίσεις και τον επαγγελματισμό των Κουέστα/Σάκιτς, ο Καρυπίδης κάνει δεύτερες σκέψεις και για τους δυο. Και οι δυο αρχικά ήταν στην μεγάλη λίστα των ονομάτων που δεν θα ανανέωναν αλλά πλέον ο διοικητικός ηγέτης του Άρη φέρεται να κάνει κίνηση για να τους κρατήσει στο “Βικελίδης”.

Η περίπτωση του Κουέστα είναι σαφώς πιο δύσκολη/περίπλοκη από του Σάκιτς, με τον Αυστριακό να έχει δεχτεί πρόταση από τον ΠΑΣ αλλά οικονομικά να μην τον ικανοποιεί.

Ο Ισπανός κίπερ έχει συμπληρώσει 4 χρόνια στην Θεσσαλονίκη, έχει προτεραιότητα τον Αρη, την Κυριακή μετά την λήξη του θρίλερ με την ΑΕΚ έβαλε τα κλάματα, τίμησε και τον λόγο που είχε δώσει στον Καρυπίδη πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πως θα τα έδινε όλα στα δυο ντέρμπι με τους “δικεφάλους” και πλέον περιμένει την προσφορά των “κιτρίνων”.

Συγχρόνως όμως, ο Κουέστα έχει στα χέρια του εδώ και λίγες ημέρες επίσημη πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ, για 2ετες συμβόλαιο, με τους Κύπριους να τον πιέζουν και να του έχουν δώσει ντεντ λάιν για να τους απαντήσει…


Ο Φακούντο Μπερτόγλιο την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ έκανε την τελευταία του εμφάνιση με την φανέλα του Άρη. Κάποιες μικρό ενοχλήσεις που έβγαλε στους προσαγωγούς, σε συνδυασμό με το ότι έχει ήδη συμφωνήσει με άλλη ελληνική ομάδα για την επόμενη σεζόν, τον έκαναν να μην ρισκάρει την συμμετοχή του στο τελευταίο (αδιάφορο) ματς στους “Ζωσιμάδες” και να… βγει από μόνος του εκτός αποστολής.

Ο Μπερτόγλιο έχει δώσει τα χέρια με τους Μπακοκυαμενάκηδες, κατά πολλούς μάλιστα έχει υπογράψει συμβόλαιο 2+1 χρόνων με τον Αστέρα. Και θα επιστρέψει στην Τρίπολη μετά από 6ετία κι ενώ την τελευταία 2ετία την πέρασε στον Άρη.

Ο 32χρονος Μπερτόγλιο στον Αστέρα θα έχει πιθανότατα το πιο ακριβό συμβόλαιο στο ρόστερ, με ετήσιες αποδοχές 220.000 ευρώ! Βέβαια τον περασμένο Δεκέμβριο είχε απορρίψει την τελική προσφορά του Καρυπίδη, που ήταν 300 χιλιάρικα. Τότε ζητούσε σχεδόν μια 400άρα τον χρόνο και περίμενε πως μπορεί να συγκινούσε (δεν…) Παναθηναϊκό, ΑΕΚ ακόμη και ΠΑΟΚ.

Πήρε, λοιπόν, το ρίσκο ο Αργεντινός μέσος, έφυγε ο Μάντζιος από τον Άρη που τον είχε βασικό κι αναντικατάστατο, ο Μπούργος σχεδόν τον… εξαφάνισε ( έπαιξε ξανά μετά από 1,5 μήνα στην Τούμπα, σύμφωνα με τον αστικό μύθο και με…παρέμβαση Καρυπίδη) και κάπως έτσι είδε την Τρίπολη σαν την ελληνική Ιθάκη του έστω και με σχεδόν με τα μισά από το κασέ που ζητούσε πριν απο 5 μήνες.

Τουλάχιστον εκεί ο Μπερτόγλιο θα ξαναβρεθεί με τους κολλητούς του, Ιγκλέσιας και Μπαραλες που ανανέωσαν…