Το Spotify τερμάτισε την προσοδοφόρα συμφωνία του με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, προκειμένου το ζευγάρι να παράγει podcast.

Σε κοινή δήλωση της εταιρείας του Χάρι και της Μέγκαν και του γίγαντα του streaming αναφέρθηκε ότι «συμφώνησαν αμοιβαία να χωρίσουν οι δρόμοι τους».

Το Spotify επιβεβαίωσε ότι δεν ανανέωσε το podcast Archetypes της Μέγκαν , το οποίο προβλήθηκε για 12 επεισόδια από τον Αύγουστο του 2022, για δεύτερη σειρά.

Το συμβόλαιο εκτιμήθηκε ότι ήταν 25 εκατομμύρια δολάρια (18 εκατομμύρια £) στα τέλη του 2020.

Η συμφωνία για το podcast ήταν μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές συμφωνίες που συνήψε το ζευγάρι μετά την παραίτηση των βασιλικών καθηκόντων και τη μετεγκατάσταση στις ΗΠΑ το 2020.

Όταν ανακοινώθηκε στα τέλη του 2020, ο πρίγκιπας είπε ότι θα «προσφέρει διαφορετικές προοπτικές και φωνές που ίσως δεν έχετε ξανακούσει».

Τα αρχέτυπα είδαν τη Μέγκαν να μιλά σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, όπως η Σερένα Γουίλιαμς και η Μαράια Κάρεϊ, για στερεότυπα κατά των γυναικών.

Μια δήλωση από το Spotify και την Archewell Audio, την εταιρεία δημιουργίας περιεχομένου του ζευγαριού, ανέφερε ότι ήταν «περήφανοι για τη σειρά που φτιάξαμε μαζί».

Από τότε που χώρισαν από τη βασιλική οικογένεια, ο Χάρι και η Μέγκαν προσπάθησαν να επωφεληθούν από την παγκόσμια φήμη τους για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Αυτό περιελάμβανε μια συμφωνία περιεχομένου πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με το Netflix και το τεράστιο συμβόλαιο του Χάρι με την Penguin Books, η οποία έχει ήδη δημιουργήσει την αυτοβιογραφία του Spare.

Μετά από την ανακοίνωση του Spotify την περασμένη εβδομάδα ότι περικόπτει 200 θέσεις εργασίας στο τμήμα podcast μετά από μια περίοδο βαρέων επενδύσεων στο μέσο, λέγοντας ότι ξεκινά μια «στρατηγική αναπροσαρμογή».

Διαβάστε περισσότερα