Η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ (Meghan Markle) θα τιμηθεί με το βραβείο Gracie για το podcast «Archetypes», που έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο χρόνο.

Τα βραβεία Gracie απονέμονται από το «Alliance of Women in Media Foundation», ένα φιλανθρωπικό οργανισμό που υποστηρίζει το ρόλο των γυναικών στα μέσα ενημέρωσης. Η Μέγκαν Μαρκλ ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη οικοδέσποινα κατά τη διάρκεια των 12 επεισοδίων του podcast.

«Ευχαριστώ το Ίδρυμα «Alliance for Women in Media Foundation(AWMF )» για αυτή τη σημαντική τιμή. Πρόκειται για μια επιτυχία που την μοιράζομαι με την ομάδα που βρίσκεται πίσω από το «Archetypes» – όπου οι περισσότερες είναι γυναίκες – και με τους εμπνευσμένους καλεσμένους που με συνόδευαν κάθε εβδομάδα», είπε η Δούκισσα σε δήλωσή της στον ιστότοπο του Ιδρύματος Archewell.

Το φετινό θέμα της «αφήγησης» γιορτάζει τις αφηγήσεις των πολλών βραβευθέντων και το πώς αυτές οι ιστορίες αγγίζουν το κοινό και όχι μόνο. Προς τιμήν του αριθμού ρεκόρ υποβολών από γυναίκες σκηνοθέτες, οι Gracies θα περιλαμβάνουν μια «ειδική στιγμή παρουσίας» αναγνωρίζοντάς τις.

Το AWMF είναι ένας οργανισμός που υποστηρίζει τις γυναίκες στα μέσα ενημέρωσης από το 1951.

Τα Gracies έχουν πάρει το όνομά τους από την Gracie Allen, μια πρωτοπόρο στον κλάδο του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

«Οι φετινοί αποδέκτες υποδεικνύουν το πνεύμα της Gracie Allen μέσα από το εξαιρετικό ταλέντο, την καινοτομία και το όραμά τους», δήλωσε η Becky Brooks, πρόεδρος του AWMF. «Η σταθερή αφοσίωσή τους στην τέχνη τους και η επίμονη αποφασιστικότητά τους να σπάσουν τα όρια χρησιμεύουν ως συναρπαστική απόδειξη του ουσιαστικού ρόλου που διαδραματίζουν οι γυναίκες στη διαμόρφωση του πολιτιστικού τοπίου».

Διαβάστε περισσότερα