Ένα αρχοντικό στην Ουάσινγκτον, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ  Μπαράκ Ομπάμα έζησε τα χρόνια που ήταν γερουσιαστής, βγήκε στην αγορά έναντι 1,279 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Νομίζω ότι η έλξη για τον  Ομπάμα να ζήσει εκεί ήταν η εγγύτητά του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και στα γραφεία της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων”, δήλωσε η μεσίτρια Linda Pettie της Coldwell Banker Realty.

Πράγματι, απέχει λιγότερο από ένα μίλι από το Καπιτώλιο. Είναι επίσης απέναντι από το Stanton Park και, την εποχή των ανθισμένων κερασιών, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ και το πρωινό σας με θέα τα λουλούδια, είπε η κ. Pettie.

Η διαρύθμιση

Το townhouse είναι ένα συγκρότημα πολυκατοικιών με δύο κατοικίες: το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου όπου έζησε ο κ. Ομπάμα και ένα διώροφο σπίτι από πάνω του.

Ο κύριος όροφος της κατοικίας του ανώτερου επιπέδου προσφέρει μια ανοιχτή διαρρύθμιση, συμπεριλαμβανομένης μιας κουζίνας με ντουλάπα και μπαλκονόπορτες που οδηγούν σε ένα σιδερένιο διάδρομο και στην πίσω αυλή, είπε η κ. Pettie.

Υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια με μεγάλες ντουλάπες στον τρίτο όροφο, καθώς και χώρος στάθμευσης εκτός δρόμου.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα σπίτια που καλύπτει η Mansion Global, αυτό το σπίτι “δεν είναι σε καμία περίπτωση υπερπολυτελές”, δήλωσε η κ. Πέτι. Αλλά ο παράγοντας ευκολία είναι τεράστιος.

Ο κ. Ομπάμα έζησε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου το 2005, σύμφωνα με ένα άρθρο του UrbanTurf του 2013. Το 2008, δήλωσε στο “60 Minutes” ότι ο χώρος είχε μια “αίσθηση vintage, κολεγιακού κοιτώνα, πίτσας και άδειου μπουκαλιού” και τον πείραζαν επειδή ήταν ο μόνος γερουσιαστής του οποίου το προσωπικό είχε καλύτερες κατοικίες στην Ουάσινγκτον.

Δεν κοιμήθηκε ποτέ εκεί η Μισέλ Ομπάμα

Και ενώ η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα επισκέφθηκε το διαμέρισμα, δεν κοιμήθηκε ποτέ εκεί.

“Το είδα αρκετή ώρα για να ξέρω ότι δεν επρόκειτο να μείνω εκεί”, δήλωσε στη συνέντευξη του “60 Minutes”.

Ο πρώην γερουσιαστής μετακόμισε κατά τη διάρκεια της πρώτης του εκστρατείας για την προεδρία, καθώς τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας τον συμβούλευσαν ότι θα ήταν πιο εύκολο να τον παρακολουθούν αν βρισκόταν σε ξενοδοχείο, αναφέρει το άρθρο του UrbanTurf.

Σταθερή η αγορά της Ουάσινγκτον

Συνολικά, η αγορά της Ουάσινγκτον είναι “σταθερή” μέχρι στιγμής φέτος, αν και έχει επιβραδυνθεί, δήλωσε η κ. Pettie.

“Εξακολουθούμε να έχουμε χαμηλό απόθεμα, αλλά η ζήτηση είναι αρκετά υψηλή”, είπε. “Σε γενικές γραμμές, δεν νομίζω ότι οι τιμές έχουν μειωθεί για να προσαρμοστούν στα υψηλά επιτόκια, αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλη αγοραστική δύναμη εκεί έξω”.

Η διάμεση τιμή πώλησης στην πρωτεύουσα ήταν 545.000 δολάρια τον Μάρτιο, μειωμένη κατά 2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με έκθεση της Bright MLS, η οποία εξυπηρετεί την περιοχή του μέσου Ατλαντικού.

Διαβάστε περισσότερα