Όχι, ο Στέφανος Κασσελάκης ουδόλως θεωρεί ότι ο συνεπώνυμος εξάδελφός Βασίλης Κασσελάκης θα καταφέρει να εκλεγεί στις Ευρωεκλογές.

Ο στόχος, όμως, δεν είναι αυτός. Ο στόχος είναι να φτιάξει σιγά σιγά τους μηχανισμούς και την απαραίτητη πολιτική «προίκα» στα Χανιά, ώστε προοπτικά να… «φάει» την έδρα του Παύλου Πολάκη -με τον οποίο, άλλωστε, οι σχέσεις του Κασσελάκη έχουν περάσει και καλύτερες μέρες…

Ο Πολάκης όμως έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει το δόγμα… «προσέχουμε για να έχουμε».

Φροντίζει, δηλαδή, να στεγανοποιεί τους δικούς του τοπικούς κομματάρχες και τα δίκτυα, προκειμένου να μην πάθει αυτό που έκανε ο ίδιος στον Γιώργο Σταθάκη.

Το ενδιαφέρον είναι ποιος έχει αναλάβει, για λογαριασμό του Πολάκη, να προστατέψει τον πρώην υπουργό από τυχόν «άλωση» του εκλογικού του «στρατού» από τον Βασίλη Κασσελάκη.

Θυμάστε τον Μιχάλη Χαιρετάκη, για τον οποίο ο Πολάκης είχε εκβιάσει ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα όταν δεν είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο;

Τότε, ο Πολάκης παραλίγο να βρεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά, βλέπετε, ο Τσίπρας τον λυπήθηκε και έκανε «ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής του», όπως φέρεται να λέει, μετανιωμένος, σε συνομιλητές του.

Ο Χαιρετάκης, λοιπόν, που είχε αναλάβει να «πριονίσει» τα ερείσματα του Γιώργου Σταθάκη στα Χανιά, τώρα έχει αναλάβει να κάνει το ίδιο και για τον Βασίλη Κασσελάκη, για λογαριασμό του πολιτικού μέντορά του: του Πολάκη.

Ο Βασίλης Κασσελάκης, πάντως, όπως επιμένει καλά ενημερωμένη πηγή της στήλης για τα τεκταινόμενα στην τοπική κοινωνία των Χανίων, έχει ήδη αρχίσει να «στήνει» μηχανισμό.

Άλλωστε, επί της ουσίας έχει ήδη τον μηχανισμό του πατέρα του, που είχε διατελέσει και βουλευτής της ΝΔ όταν έχασε τη μάχη για τη ζωή ο αείμνηστος «γαλάζιος» βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η «γαλάζια» οικογενειακή του προέλευση έρχεται να «κουμπώσει» με την στροφή που επιχειρεί να κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης, ώστε να προσεγγίσει ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς και μετριοπαθείς δεξιούς.

Κατά συνέπεια, μπορεί η επιρροή Πολάκη να περιοριστεί στα μιτάτα και στα οροπέδια -εκεί που δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον πολιτικό γάμο στα ομόφυλα…

Διαβάστε ακόμη: