Πέραν πάσης αμφιβολίας ο πρωθυπουργός έχει επενδύσει μεγάλο μέρος των προσδοκιών της κυβέρνησης αυτής στην ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου!

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θεωρείται – και είναι- άνθρωπος της αγοράς, βαθύς γνώστης της οικονομίας και του επιχειρηματικού γίγνεσθαι!

Υπό το πρίσμα αυτό ο πρωθυπουργός αναζητεί το πρόσωπο εκείνο που θα τοποθετηθεί στην ηγεσία του Χρηματιστηρίου, μετά την αποπομπή Λαζαρίδη, και θα εμπνεύσει…

Αναζητείται δηλαδή τεχνοκράτης, με διεθνείς αναφορές!

Το κρυφό ραντεβού Μητσοτάκη – Β. Καρατζά!

Προς την κατεύθυνση αυτή, πριν λίγο καιρό, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Βασίλη Καρατζά (γιο του αείμνηστου Θόδωρου Καρατζά), με τον οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης συνδέεται με παλιά φιλιά!

Και κατά τη συνάντηση αυτή ο Β. Καρατζάς βολιδοσκοπήθηκε αν ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου της ΕΧΑΕ!

Ωστόσο, μολονότι ο Β. Καρατζάς θεώρησε την πρόταση πολύ τιμητική, εντούτοις επιφυλάχθηκε να απαντήσει, επικαλούμενος τον επιχειρηματικό του φόρτο εργασιών που στην παρούσα φάση δεν του επιτρέπει, παρά την μεγάλη πρόκληση, να τα αφήσει όλα και να επικεντρωθεί στο ρόλο του προέδρου του ΧΑ!

Συμφώνησε όμως με τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι η επιλογή προσώπου για το ΧΑ, είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για τις προοπτικές της αγοράς και συμφώνησε ότι θα πρέπει να αναζητηθεί Έλληνας τεχνοκράτης με διεθνείς αναφορές και γνώση του κόσμου των funds, των επενδυτικών τραπεζών και των κορυφαίων στον κόσμο θεσμικών επενδυτών!

Υπό αυτή την έννοια, αναζητώντας πρόσωπο με διεθνείς αναφορές, ο Αλ. Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, έπιασε δουλειά και διαβουλεύεται με τον Ανδρέα Γαβριηλίδη της Egon Zender!