Είναι γεγονός πως το όνομα του Βασίλη Καρατζά, γιου του αείμνηστου Θόδωρου Καρατζά, έπεσε στο τραπέζι όσον αφορά στην ηγεσία της ΕΧΑΕ, μετά την αναμενόμενη παραίτηση-αποπομπή του Σ. Λαζαρίδη!

Ο Βασίλης Καρατζάς, πέραν πάσης αμφιβολίας, διαθέτει το εκτόπισμα και το ειδικό βάρος που απαιτείται, διατηρεί σχέσεις με funds και τράπεζες του εξωτερικού, γνωρίζει από μέσα και σε βάθος το αντικείμενο και κατέχει επιστημονική γνώση και κατάρτιση περί των χρηματιστηριακών!

Επιπροσθέτως είναι λίγο-πολύ γνωστές οι σχέσεις του με την πρωθυπουργική οικογένεια, αν και οι καλά γνωρίζοντες σημειώνουν ότι έχουν απομακρυνθεί τον τελευταίο καιρό, άγνωστο γιατί!

Επί του προκειμένου, τώρα, το όνομα του Βασίλη Καρατζά έριξε στο τραπέζι και φέρεται να συνομίλησε μαζί του σχετικά η σύζυγος εν ενέργεια κρατικού τραπεζίτη, η οποία διατηρεί υψηλή θεσμική θέση στο Χρηματιστήριο και φέρεται να «κινεί τα νήματα» λόγω ισχυρής προσωπικότητας, όπως σημειώνουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι!

Πάντως, καθ’ ομολογίαν, η επιλογή Καρατζά, αν πράγματι είναι δική της, θεωρείται ιδανική!

Ωστόσο, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Αλ. Πατέλης φέρεται να εμπλέκεται στις σχετικές διαδικασίες και να επιθυμεί να φέρει ως επικεφαλής στην ΕΧΑΕ μάνατζερ από το εξωτερικό, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα είναι Έλληνας ή ξένος!

Και για τον λόγο αυτόν ανετέθη στον Ανδρέα Γαβριηλίδη και την Egon Zender η εξεύρεση του κατάλληλου στελέχους, που να πληροί τα standards που θέτουν οι δύο άνδρες, Πατέλης και Γαβριηλίδης, οι οποίοι, όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι, έχουν κοινές αντιλήψεις σε μείζονος σημασίας θέματα…

ΥΓ.: Ας ελπίσουμε ο κ. Γαβριηλίδης να μη μας φέρει αυτή τη φορά κανένα διεθνές τεχνοκρατικό στέλεχος από την… Καζαμπλάνκα!