Για δεύτερη σερί συνεδρίαση στη Wall Street ο Dow κινήθηκε έντονα ανοδικά (αύξηση άνω των 500 μονάδων), ενώ ο Nasdaq σημείωσε έκρηξη άνω του 3%, με τους επενδυτές να προεξοφλούν, μετά το μίνι κραχ της περασμένης εβδομάδας, ότι οι συνέπειες της παραλλαγής «Όμικρον» θα είναι περιορισμένες και πως με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι υγειονομικές αρχές, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής ενδεχόμενο σοβαρής λοίμωξης και βαριάς νόσησης!

Υπό αυτό το πρίσμα και επί τη βάσει της ανάκαμψης τόσο του πετρελαίου, που επέστρεψε πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, όσο και του δολαρίου, αλλά και των αποδόσεων των ομολόγων, το κλίμα διαμορφώνεται εξαιρετικά ευνοϊκό και για το Χρηματιστήριο της Αθήνας, που χθες αντέδρασε έντονα ανοδικά και αποκατέστησε επίπεδα άνω των 890 μονάδων!

ράλι στη Wall χρηματιστήριο

Στο επίκεντρο, μετά από ένα δυσάρεστο χρηματιστηριακά χρονικό διάστημα, βρέθηκαν και πάλι οι τράπεζες, οι οποίες έσυραν τον χορό, μαζί με την ΔΕΗ, υποστηριζόμενες εμφανώς από τις διοικήσεις τους!

Επιτέλους, οι τιμές των τραπεζικών μετοχών στηρίχτηκαν!!! Γιατί προδήλως προκύπτει ότι είχαν αφεθεί στη μοίρα τους! Στο έλεος των κερδοσκόπων και των κατ’ επάγγελμα καταστροφολόγων που εκτός των άλλων για χρόνια επιδίδονται στην υποτιμητική κερδοσκοπία, το νταλαβέρι και τις εξυπηρετήσεις σκοπιμοτήτων!

Η χθεσινή στήριξη των τραπεζικών μετοχών από τις διοικήσεις τους, που με αφορμή το θετικό κλίμα στις ξένες αγορές κινήθηκαν έντονα ανοδικά διαμορφώνοντας τάση, ήταν απαραίτητη!

Καθώς έλαβε χώρα εν μέσω αντικρουόμενων εκθέσεων των διεθνών οίκων για το Χρηματιστήριο και το τραπεζικό σύστημα, καθώς και εν μέσω απογοήτευσης και δυσαρέσκειας που εκφράζονταν από ξένους θεσμικούς επενδυτές που είχαν τοποθετηθεί μαζικά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στηρίζοντας τις προσπάθειες εξυγίανσης, επέκτασης και βελτίωσης της κεφαλαιακής επάρκειας!