Για χρόνια, ειδικοί εργάστηκαν στενά με τους θηλυκούς αφρικανικούς ελέφαντες Umngani και Ndulamitsi για να χτίσουν σχέσεις βασισμένες στην καλοσύνη και την εμπιστοσύνη. Τώρα, αυτοί οι ισχυροί δεσμοί μπορεί να βοηθήσουν ορφανά ελεφαντάκια.

Πρόσφατα, όταν οι Umngani και Ndulamitsi γέννησαν δικά τους μικρά και άρχισαν να θηλάζουν, τα ζώα αισθάνθηκαν αρκετά άνετα να επιτρέψουν στους φροντιστές να παίρνουν δείγματα από το γάλα τους αρκετές φορές την εβδομάδα. Η πρόσβαση στο μητρικό γάλα ενός ελέφαντα είναι συναρπαστική ευκαιρία για την San Diego Zoo Wildlife Alliance (SDZWA) και περιβαλλοντολόγους παγκοσμίως.

Η SDZWA είναι πλέον σε θέση να μάθει περισσότερα για την χημική δομή του συγκεκριμένου μητρικού γάλακτος με την ελπίδα να αναπτύξουν ένα γάλα σε σκόνη που θα παρέχει σε ορφανούς ελέφαντες τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται για να μεγαλώσουν δυνατοί και υγιείς. Επίσης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μωρά ελέφαντες που θα χρειάζεται να ταΐζονται με το χέρι.

«Το μητρικό γάλα θεωρείται η καλύτερη πηγή στην διατροφή των ελεφάντων, αλλά δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις, πρέπει να τα ταΐζουμε με το χέρι», εξηγεί η Κέιτι Κερ, διατροφολόγος στο πάρκο σαφάρι. «Τα στοιχεία για τη σύνθεση του αφρικανικού μητρικού γάλακτος είναι περιορισμένα», προσθέτει.

«Η Umngani και η Ndula έχουν εκπαιδευτεί μέσω θετικής ενθάρρυνσης να μας επιτρέπουν να συλλέγουμε γάλα από εκείνες», εξήγησε ειδικός από το πάρκο σαφάρι. «Δεν είναι πολλά γνωστά για το γάλα του αφρικανικού ελέφαντα, και έχουμε αυτή τη θαυμάσια ευκαιρία να συλλέξουμε γάλα από δυο μητέρες που θηλάζουν ταυτόχρονα».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.