Η TeraWulf, μια εταιρεία με έδρα τη Μινεσότα, θα γίνει η πρώτη οντότητα στις ΗΠΑ που θα τροφοδοτήσει εξόρυξη Bitcoin με πυρηνική ενέργεια, σύμφωνα με το CNET.

Οι εργασίες θα διεκπεραιωθούν στο πρόσφατα ολοκληρωμένο κέντρο δεδομένων Cumulus Susquehanna, το οποίο τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον πυρηνικό σταθμό Susquehanna 2,5 GW στη βορειοανατολική Πενσυλβάνια.

Πώς προκύπτει ένα νέο νόμισμα απο την εξόρυξη

Η εξόρυξη είναι ζωτικής σημασίας για το Bitcoin καθώς είναι η μόνη μέθοδος για τη δημιουργία νέων νομισμάτων του κρυπτονομίσματος.

Για να δημιουργήσουν ένα νέο διακριτικό Bitcoin, οι χρήστες λύνουν σύνθετους μαθηματικούς γρίφους και στον πρώτο που θα δώσει τη σωστή απάντηση απονέμεται το νέο κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε.

Ονομάζεται σύστημα απόδειξης εργασίας, η διαδικασία αναφέρεται συνήθως ως εξόρυξη και οι χρήστες που συμμετέχουν στην επίλυση του παζλ ονομάζονται ανθρακωρύχοι.

Με τα χρόνια, τα παζλ έγιναν πιο δύσκολο να σπάσουν και οι ανθρακωρύχοι αφιέρωσαν μεγαλύτερους υπολογιστικούς πόρους στην προσπάθειά τους να κερδίσουν το πολυπόθητο νέο νόμισμα.

Εξαιρετικά ενεργοβόρα και με υψηλές εκπομπές η εξόρυξη

Αυτό, με τη σειρά του, αύξησε την κατανάλωση ενέργειας της βιομηχανίας Bitcoin, καθιστώντας την λιγότερο βιώσιμη από την εκτροφή βοείου κρέατος και εκτιμάται ότι έχει εκπέμψει 86,3 εκατομμύρια τόνους άνθρακα μόνο το 2022.

Καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γίνονται φθηνότερες, οι εργασίες εξόρυξης κατασκευάζονται όλο και περισσότερο κοντά σε πάρκα ηλιακής, υδροηλεκτρικής και αιολικής ενέργειας.

Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος των εργασιών εξόρυξης συνεχίζει να τροφοδοτείται από πηγές ενέργειας που εκπέμπουν άνθρακα.

Το Cumulus Data Center

Το Cumulus Data Center που χτίστηκε στην πανεπιστημιούπολη 1.200 στρεμμάτων στην Πενσυλβάνια συνδέεται με τον πυρηνικό σταθμό Susquehanna ισχύος 2,5 GW και σύντομα θα φιλοξενήσει τις εξορυκτικές δραστηριότητες του TeraWulf, καθιστώντας το το πρώτο πυρηνικό ορυχείο Bitcoin στις ΗΠΑ.

Αυτό θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από τις δραστηριότητες της TeraWulf και άλλες εταιρείες εξόρυξης αναμένεται επίσης να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους στο εγγύς μέλλον.

Το Μαϊάμι, στο οποίο βρίσκεται επίσης η πυρηνική ενέργεια, προσπαθεί επίσης να προσελκύσει εξορύκτες κρυπτονομισμάτων με τις πολιτικές του υπέρ των κρυπτονομισμάτων, πρόσθεσε η έκθεση CNET.

Διαβάστε ακόμη: