Οι μελλοντικοί “διαταράκτες του κλίματος” ή οι λεγόμενοι Climate disruptors του μέλλοντος θα εκπαιδεύονται σε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ενός κολεγίου στο ΗΒ.

Το Black Mountains College στο Talgarth, Powys, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα πτυχίου με θέμα στο Βιώσιμο Μέλλον (Sustainable Futures).

Συνεργάστηκε με το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Cardiff, το Εθνικό Πάρκο Brecon Beacons και συνεργάτες της βιομηχανίας.

Το κολέγιο ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν το πρώτο στον κόσμο που αφιερώθηκε αποκλειστικά στη δράση για το κλίμα, ανταποκρινόμενο στην «κλιματική και οικολογική έκτακτη ανάγκη».

Το πρόγραμμα θα βασίζεται εν μέρει σε μαθήματα μέσα στην αίθουσα, αλλά θα περιλαμβάνει και τοποθετήσεις στη βιομηχανία και διδασκαλία σε εξωτερικούς χώρους στην πανεπιστημιούπολη της φάρμας του κολεγίου.

Ενσωματώνει επίσης το φυσικό τοπίο, τις αισθήσεις και τις τέχνες – οι μαθητές ενθαρρύνονται να βυθιστούν στη φύση – να νιώθουν, να ακούν, ακόμη και να γεύονται τον κόσμο γύρω τους.

Η ιδέα είναι να ενισχυθεί η γνώση που διδάσκονται και να σφυρηλατήσουν μια βαθιά σύνδεση με τον κόσμο γύρω τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ben Rawlance είπε ότι το κολέγιο ιδρύθηκε με το ήθος ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι μόνο ένα επιστημονικό πρόβλημα, αλλά «ένα πρόβλημα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, των αξιών, των συστημάτων, της πολιτικής και της οικονομίας».

Οι δεξιότητες που το πρόγραμμα στοχεύει να καλλιεργήσει στους υποψήφιους φοιτητές του περιλαμβάνουν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία, τη συνεργασία και τη ενσυναίσθηση.

Ένας από τους επιχειρηματικούς εταίρους του προγράμματος είναι η εταιρεία συμβούλων Accenture, η οποία απασχολεί 750.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Ο επικεφαλής υπεύθυνος Peter Lacy είπε ότι υπάρχει «ακόρεστη» ζήτηση για τεχνογνωσία στους τομείς της βιωσιμότητας και της αλλαγής συστημάτων.

Το Black Mountains College έχει λάβει περισσότερα από £500.000  σε χρηματοδότηση με λοταρία και βρίσκεται στη διαδικασία εξασφάλισης £1,5 εκατομμυρίων κοινωνικής επένδυσης για τη χρηματοδότηση της έναρξης του προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη: