Με γνωστά περιοδικά όπως Economist, TIME, Fortune και Vogue να κυκλοφορούν NFT με απεικονίσεις των εξώφυλλων τους, το Rolling Stone πρωτοπορεί με φιγούρες πιθήκων.

Tο αμερικανικό περιοδικό ποπ κουλτούρας εισήλθε, εχθές 10 του μηνός, δυναμικά στην αγορά NFT, δημοπρατώντας δύο εξώφυλλα ψηφιακών περιοδικών. Η εντυπωσιακή ψηφιακή τέχνη δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη διάσημη συλλογή NFT ‘Bored Ape Yacht Club (BAYC)’.

Η συνεργασία μεταξύ του περιοδικού και της άκρως επιτυχημένης κολεκτίβας NFT έκανε το ντεμπούτο της σε φυσική μορφή πριν από μια εβδομάδα. Στο διάστημα αυτό το περιοδικό έχει πουλήσει 2.500 περιορισμένα τεύχη με έμβλημα έναν βαριεστημένο πίθηκο (‘Bored Ape’) στο εξώφυλλο του Rolling Stone.

Το πρώτο NFT του περιοδικού Rolling Stone

Τώρα, το ίδιο εξώφυλλο περιοδικού δημοπρατείται ως NFT, δηλαδή σε ψηφιοποιημένη μορφή σε τεχνολογία blockchain. Ο ψηφιακός τόπος, όπου λαμβάνει χώρα η πώληση, είναι ο SuperRare. Η δημοπρασία ξεκίνησε εχθές και θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Ήδη μέσα στις πρώτες ώρες, οι τιμές άγγιξαν τα 10 ETH, ή λίγο πιο πάνω από $47.000 (τη στιγμή της δημοσίευσης).

Τα NFT αποτελούν τις δύο από τις επτά προγραμματισμένες κυκλοφορίες από το Rolling Stone σε συνεργασία με τους δημιουργούς του Bored Ape Yuga Labs. Με τη συνεργασία να συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα πέντε, η κύρια διαφοροποίηση θα εντοπίζεται στα χαρακτηριστικά των απεικονιζόμενων πιθήκων.

Η πρωτοπορία του Rolling Stone

Το περιοδικό μέσω αυτής της συνεργασίας κατάφερε να αποκλίνει από την παραδοσιακή στρατηγική που ακολουθούν περιοδικά όπως Economist, Playboy, Fortune κ.α. Τα περιοδικά αυτά κυκλοφορούν συλλογές με κύρια θεματολογία τα προηγούμενα ή πολύ επιτυχημένα εξώφυλλά τους σε ψηφιοποιημένη μορφή Στον αντίποδα το Rolling Stone επιλέγει την εξερεύνηση νέων εδαφών, μέσω της έκδοσης NFT πιθήκων.

Ο πρόεδρος των περιοδικών, ο Gus Wenner, δήλωσε πως το πολιτιστικό έδαφος που σχετίζεται με αυτούς τους καλλιτέχνες είναι σύμφωνο με τα κινήματα που έχει καλύψει το Rolling Stone για δεκαετίες. Η κοινή αγάπη των Bored Apes για τη μουσική και την αντικουλτούρα τους μετέτρεψε σε φανταστικούς συνεργάτες, ώστε να δώσουν ζωή σε αυτό το μοναδικό έργο