Το NFT είναι μία ηλεκτρονική «υπογραφή» που πιστοποιεί την αυθεντικότητα ενός ψηφιακού αρχείου. Τα αρχεία αυτά είναι μοναδικά, μη αντιγράψιμα, και γι’ αυτό μπορούν να θεωρηθούν περιουσιακό στοιχείο του ιδιοκτήτη τους.

Το προς δημοπρασία περιλαμβάνει πρωτότυπα αρχεία με χρονική σήμανση που περιέχουν 9.500 γραμμές κώδικα, που γράφτηκε από τον ίδιο τον Μπέρνερς Λι, μια κινούμενη απεικόνιση του κώδικα, μια επιστολή που γράφτηκε από τον Μπέρνερς Λι σχετικά με τον κώδικα και τη δημιουργία του και μια ψηφιακή «αφίσα» του πλήρους κώδικα.

Τη δημοπρασία, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 30 Ιουνίου, έχει αναλάβει ο οίκος Sotheby’s με αρχική τιμή τα 1.000 δολάρια.

Η κίνηση χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως έκπληξη, δεδομένου ότι ο Τιμ Μπέρνερς Λι αρνήθηκε να κατοχυρώσει με πατέντα μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της εποχής μας και ο Παγκόσμιος Ιστός παραμένει μέχρι σήμερα ένα ανοικτό πρότυπο.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπρασία θα διατεθούν σε σκοπούς που θα επιλέξει ο ίδιος και η σύζυγός του, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s.