Για νέα κυβίστηση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων κάνει λόγο η κυβέρνηση μετά την παρέμβαση του Δημήτρη Μάντζου στη Βουλή που είπε ότι το κόμμα του δεν θα υποστηρίξει την πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος στην συζήτηση που θα ανοίξει τέλος του έτους.

Όπως εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χαριλάου Τρικούπη το κόμμα του δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση γι αυτό και δεν θα παράσχει αυξημένη πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή για την τροποποίηση του άρθρου 16 ώστε στην επόμενη Βουλή που θα κληθεί να καθορίσει το περιεχόμενο το νέου άρθρου να απαιτούνται 180 ψήφοι.

“Επειδή ακούσαμε τον Υπουργό Επικρατείας αλλά οι δηλώσεις του δεν μας έκαναν σοφότερους αλλά μας προκάλεσαν ανησυχίες. Επειδή το Σύνταγμα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η αναθεώρηση του εξίσου σοβαρή εμείς θέλουμε να είμαστε σαφείς και κρυστάλλινοι.

Επειδή δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ειδικά μετά από αυτές τις δηλώσεις σας λέω το εξής για να είμαστε καθαροί. Η συναίνεση μας στην συνταγματική αναθεώρηση θα παρασχθεί μετά από συζήτηση και συναίνεση στο περιεχόμενο της διάταξης, όχι στο αν θα αναθεωρήσουμε αλλά στο πώς θα το αναθεωρήσουμε. Εμείς δεσμευόμαστε για την αναθεώρηση του άρθρου 16 ώστε να υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Εσείς δεσμεύεστε το ίδιο; Να μας απαντήσετε έως το τέλος συνεδρίασης αν δεσμεύεστε σε αυτό που εμείς λέμε πολλά έτη τώρα”.

Απαντώντας ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για την 6η κυβίστηση του ΠΑΣΟΚ και ευχαρίστησε τον κ. Μάντζο καθώς “προεξόφλησε την εκλογική νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2027”.

Διαβάστε ακόμη: