Πέρασε  μια εβδομάδα από την εσκεμμένη διαρροή για  ενδιαφέρον του ολλανδικού επενδυτικού fund Reggeborgh Invest (μετόχου των «Ελλάκτωρ» και «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ») για τον Παναθηναϊκό (ΠΑΕ και ΚΑΕ) που οδήγησε στην  έκδοση λιτής και σαφούς ανακοίνωσης με την οποία οι Ολλανδοί διέψευσαν ξεκάθαρα το ενδιαφέρον ή πολύ περισσότερο τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της πλειοψηφίας μετοχών στην ΠΑΕ ή την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η στήλη, χωρίς να αμφισβητεί καθόλου την ανακοίνωση των Ολλανδών, σήμερα θα σας αποκαλύψει πως υπάρχει «μεγάλη ουρά» γύρω από το θέμα.

Να ξεκινήσουμε από αυτό που πραγματικά «καίει» τους Ολλανδούς: είναι το μεγάλο πρότζεκτ του Βοτανικού.

Περιλαμβάνει την κατασκευή και εκμετάλλευση γηπέδου ποδοσφαίρου, γηπέδου μπάσκετ, ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου αλλά και άλλων χώρων που έχουν υπόψη τους όπως θεματικό πάρκο και  μεγάλο «πράσινο» ενεργειακό πυρήνα με φωτοβολταϊκά και ιδιώτη πάροχο ηλεκτροδότησης.Αυτό  το ενεργειακό πακέτο μην το υποτιμάτε καθόλου, θα αφήσει πολύ χρήμα στον επενδυτή.

Η μητρική VolkerWessels που ελέγχεται από την  οικογένεια Wessels και έχει την πλειοψηφία και τον έλεγχο  στο επενδυτικό σχήμα (fund) Reggeborgh Invest, επιθυμεί ολόκληρο αυτό το πακέτο που θα είναι το πρώτο και ίσως το μεγαλύτερο από τα έργα που θα κάνουν στην Ελλάδα.

Ελα όμως που το έργο αυτό είναι ένα …τραίνο που περνάει υποχρεωτικά από διαφορετικούς σταθμούς: κυβέρνηση, Εθνική Τράπεζα (ιδιοκτήτρια του πρόσθετου οικοπέδου για το μπάσκετ), ΠΑΕ ΠΑΟ (Γ.Αλαφούζος), ΚΑΕ και Ερασιτέχνης (Δημ.Γιαννακόπουλος), Δήμος Αθηναίων αλλά και το (κοινό; εδώ είναι ο κόμπος!) μέλλον του Ελλάκτωρα και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ποιοι προσπαθούν να τα συνδέσουν όλα αυτά με το αζημίωτο;

Πολλοί! Από απλοί και …γνωστοί νταλαβεριτζήδες και λομπίστες μέχρι πρώην τραπεζίτες και δικηγόροι που έχουν θέση ή συνεργασία σε κάποιον από τους …σταθμούς του τραίνου που αναφέραμε.

Το πρώτο συμπέρασμα που έβγαλαν όλοι (σοβαροί αλλά και …ασόβαροι, τόσο ξεκάθαρο είναι) ήταν πως όποιος θέλει το Βοτανικό πρέπει να πρώτα να προσεγγίσει ή και να αγοράσει την ΠΑΕ ή την ΚΑΕ ή και τις δύο. Οι Ολλανδοί όντως δεν θέλουν να ασχοληθούν με τον επαγγελματικό αθλητισμό  στην Ελλάδα, η ανακοίνωση διάψευσης είναι ειλικρινής και όχι παραπλανητική.

Λογικό αφού δεν θέλουν να συνομιλούν και να συναλλάσσονται με τους επαρχιώτες «βλαχοπροέδρους» των περιφερειακών ΠΑΕ στη χώρα μας ή με το γεροντικό σύστημα Βασιλακόπουλου στο μπάσκετ.

Μήπως όμως τελικά αναγκαστούν να το κάνουν για να πετύχουν το μεγάλο στόχο που είναι ο Βοτανικός;

«Αυτά ή θα πάνε πακέτο ή δεν θα γίνουν τελικά» μας λέει παράγων που συνομιλεί με κυβέρνηση αλλά και με Ολλανδούς και συνεχίζει : «για να θυμηθούμε και κάποιον πριν ακριβώς ένα αιώνα οι Ολλανδοί θα  αναγκαστούν να κάνουν ένα βήμα πίσω και μετά δύο βήματα μπροστά»!

Θα μου πείτε, τι σχέση έχει η βαθύπλουτη ολλανδική οικογένεια Wessels με τον Λένιν που είπε τη φράση;

Ε πώς! Από την Ελβετία μέσα σε τραίνο ξεκίνησε και ο Βλαδίμηρος, ενώ στην Ελβετία έχει αποσυρθεί και μένει τους πιο πολλούς μήνες εξέχον στέλεχος της ολλανδικής οικογένειας!

Αστειεύομαι βέβαια αλλά φαίνεται πως η «συνολική λύση» ευνοείται και από κυβερνητικούς κύκλους οπότε κουμπώνει γενικώς. Ιδωμεν…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.