Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να γίνω «Άγγελος κακών επών» ωστόσο για την υλοποίηση του project Βοτανικός έχω πολλές, μα πάρα πολλές αμφιβολίες. Οι οποίες για να είμαι ειλικρινής δεν εδράζονται αποκλειστικά στην χρηματοδότηση του έργου αλλά … στα πρόσωπα που εμπλέκονται για να το προωθήσουν προς υλοποίηση.
Κατ’ αρχήν πράγματι το έργο θεωρείται και είναι ώριμο, υπό την έννοια πως έχουν υπάρξει χωροθετήσεις, πολεοδομικός σχεδιασμός, περιβαλλοντικές άδειες. Και υπό αυτό το πρίσμα, επειδή δεν υπάρχουν έργα, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να το εντάξει προς χρηματοδότηση στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης!
Το ζήτημα ωστόσο – επαναλαμβάνω- είναι τα πρόσωπα: Από τη μία ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος στο παρελθόν απέτυχε παταγωδώς στον στολισμό της πρωτεύουσας πέρσι τα Χριστούγεννα αλλά και στον Μεγάλο Περίπατο με τη συνδρομή του Ιδρύματος Ωνάση! Οπότε η συμμετοχή Μπακογιάννη δημιουργεί προσδοκίες αποτυχίας και όχι επιτυχίας της Διπλής Ανάπλασης.
Από την άλλη μεγάλο βάρος της προσπάθειες πέφτει στον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη που ήταν μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν για την κυβέρνηση το μεγάλο project! Και διερωτώμαι: τι να περιμένω να κάνει ο Αδωνις για τον Βοτανικό όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός του περιέκοψε τις αρμοδιότητες και τις μετέφερε στον υφυπουργό Παπαθανάση;