Κατά έναν περίεργο τρόπο, και ενώ από κυβερνητικά στελέχη δεν γίνεται καμμία αναφορά σχετικά με νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα και προμήθεια 4 φρεγατών, τα κανάλια κυρίως, και στη συνέχεια άλλα ΜΜΕ, έχουν ανοίξει το παιχνίδι!

Καναλάρχες, νταραβεριτζήδες, αντζέντηδες και έμποροι όπλων μυρίστηκαν κονόμα και σπεύδουν να προκαλέσουν καταστάσεις.

Και ξαφνικά ο ένας καναλάρχης παίζει το παιχνίδι των Αμερικανών, ο άλλος των Γάλλων, ο τρίτος των Γερμανών, και πάει λέγοντας με Ολλανδούς και Βρετανούς.

Μετά τα Rafale το μεγάλο κόλπο των εξοπλισμών, ύψους 5 δισ., έχει ανοίξει την όρεξη και μοιραία βάζει πολύ κόσμο στο παιχνίδι που προσπαθεί να εμπλακεί στην προμήθεια.

Πρεσβείες και μεσάζοντες σε κάθε περίπτωση παίζουν κομβικό ρόλο, ενώ οι παρεμβάσεις είναι συνεχείς και πιεστικές τόσο από τον πρέσβη των ΗΠΑ, όπου οι πιθανότητες έχουν μειωθεί λόγω κόστους δραματικά, όσο και του Γερμανού πρέσβη ο οποίος υπερτονίζει τον συσχετισμό με τα Ναυπηγεία και το προηγούμενο με τα υποβρύχια που θα έπρεπε να δίνει προβάδισμα στις γερμανικές φρεγάτες.

Παρένθεση: Και μια κι ο λόγος για Ναυπηγεία, θυμήθηκα τους αξιόπιστους επενδυτές του Άδωνι!!!

Βεβαίως, οι Γάλλοι με τις νέες βελτιωμένες προτάσεις έχουν δώσει ισχυρό «παρών» και έχουν ήδη διαμορφώσει στενό πλαίσιο σχέσεων μετά το ντιλ με τα Rafale, μολονότι στην προκειμένη περίπτωση δεν εμπλέκεται η Dassault.

Στην πιάτσα, πάντως, οι Έλληνες ατζέντηδες έμειναν εκτός νυμφώνος στην μεγάλη προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών, και γι’ αυτό πασχίζουν να μπουν από την πίσω πόρτα μέσα από την πίεση και τις διασυνδέσεις των καναλαρχών.

Και όλοι ανεξαιρέτως ψάχνονται για το έγινε με προμήθειες για τα Rafale. Αν υπήρξαν και πού πήγαν…