ΚΟΣΜΟΣ

Το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος θα κάνει το Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε μία ώρα

Το πρώτο υπερηχητικό αεροσκάφος στον κόσμο, το οποίο μπορεί να κάνει το Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε μόλις μία ώρα, είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές.

Το πρώτο υπερηχητικό αεροσκάφος στον κόσμο, το οποίο μπορεί να κάνει το Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε μόλις μία ώρα, είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές.

Το αεροπλάνο, που ονομάζεται Venus Stargzaer M4, διαθέτει έναν προηγμένο πυραυλοκινητήρα που του επιτρέπει να φτάνει σε μεγάλες ταχύτητες και μεγάλα ύψη. Αυτό το φουτουριστικό αεροπλάνο εκτιμάται ότι θα είναι τελικά σε θέση να φτάσει σε ταχύτητες που ούτε μπορεί να φανταστεί ένας μέσος άνθρωπος…. 5795 χιλιόμετρα/ώρα συγκεκριμένα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν τελικά πετύχει το πείραμα του Venus, τότε θα καταρρεύσουν εντελώς οι παγκόσμιοι χρόνοι ταξιδιών.

Το πειραματικό αεροσκάφος αποτελεί ίσως την πιο σημαντική αποστολή της Quesst της Nasa, η οποία έχει ως στόχο να ανακαλύψει πώς θα πετάξει κανείς με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου χωρίς να ακούει τους ηχητικούς κρότους που τραυματίζουν τα αυτιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Nasa και η Lockheed Martin έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για το συγκεκριμένο έργο, με την ελπίδα να επαναφέρουν τα υπερηχητικά αεροσκάφη μετά την απαγόρευση του Concorde. (Οι υπερηχητικές πτήσεις έχουν απαγορευτεί στις ΗΠΑ εδώ και 50 χρόνια και περίπου 20 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του θορύβου των ηχητικών εκρήξεων).

Τέλος και η Κίνα αναπτύσσει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος ικανό να φτάσει έξι φορές ταχύτερα από το Concorde.

 

Διαβάστε ακόμη: