Το νέο Μουντιάλ του 2026 θα έχει περισσότερες… ημέρες και αγώνες!

Η νέα διοργάνωση θα λάβει χώρα στη Βόρεια Αμερική και θα γίνει ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Καναδά! Σε αυτή τη διοργάνωση θα έχει διαφορετικό πλάνο, όπως το επεξεργάζεται η FIFA.

Για την ώρα θα αποφασιστούν οι… 40 ημέρες και οι 48 ομάδες, που θα δώσουν συνολικά 104 αγώνες, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρουν οι TIMES, η αλλαγή αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα μια μαραθώνια διοργάνωση με 104 αγώνες και θα κρατήσει έως και 40 ημέρες , η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο, θα πρέπει να δώσει οκτώ αγώνες αντί επτά που ήταν μέχρι τώρα.

Αν και η αρχική ιδέα μιλούσε για 16 ομίλους με τρεις ομάδες, εκ των οποίων οι δύο πρώτες θα έπαιρναν την πρόκριση στα νοκ-άουτ (θα προκρίνονταν, δηλαδή, 32 ομάδες), στην πορεία εγκαταλείφθηκε εξαιτίας των εύλογων φόβων πως οι ομάδες θα μπορούσαν να «στήσουν» τα μεταξύ τους αποτελέσματα για να προκριθούν χέρι-χέρι στην επόμενη φάση, αλλά και αυτού πως από εμπορική σκοπιά τα τελευταία παιχνίδια των ομίλων δεν θα προσέλκυαν πολύ ενδιαφέρον. Σε εκείνο το σενάριο θα μιλούσαμε για τουρνουά 80 αγώνων.

Το νέο Μουντιάλ θα κρατήσει… 40 μέρες

Αυτούς τους αγώνες θα δώσουν τόσο ο νικητής, αλλά όσο και ο φιναλίστ, με τις δυο ομάδες του μικρού τελικού να μην αποφεύγουν τις αλλαγές.

Η τελική μορφή πρόκειται να εγκριθεί την Τρίτη μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της FIFA, το οποίο απαρτίζεται από 36 μέλη και καλείται να ανάψει το “πράσινο φως”, ώστε να γνωστοποιηθούν όλες οι αλλαγές που θα γίνουν.

Ο Ινφαντίνο υποστηρίζει αρκετά τη νέα αλλαγή στη διοργάνωση και εξάλλου όχι άδικα, αφού τα χρήματα που λαμβάνει η FIFA είναι πέρα για πέρα εξωπραγματικά

Η FIFA έχει προϋπολογίσει έσοδα 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026, σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό,τι κέρδισε την ίδια περίοδο μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Διαβάστε περισσότερα