Φροντίστε να ετοιμάσετε πολλά σνακ όταν το «The Batman» βγει στους κινηματογράφους στις 4 Μαρτίου, καθώς η νέα ταινία με τον Ρόμπερτ Πάτινσον θα έχει εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια — σχεδόν τρεις ώρες.

Πηγές της Warner Bros επιβεβαίωσαν στο Hollywood Reporter ότι η ταινία που βασίζεται στον υπερήρωα της DC Comics έχει διάρκεια δύο ώρες και 55 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων οκτώ λεπτών credits. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάρκεια οποιασδήποτε ταινίας του Batman και μια από μεγαλύτερες στην κατηγορία ταινιών κόμικ. Ενώ στο παρελθόν υπήρξαν μεγαλύτερες ταινίες με υπερήρωες, το θρίλερ σε σκηνοθεσία Ματ Ριβς κατέχει τα πρωτεία όσον αφορά τη διάρκειά του.

Η ταινία «Avengers: Endgame» της Marvel Cinematic Universe, που κυκλοφόρησε το 2019, είχε διάρκεια 181 λεπτά, ενώ το «Zack Snyder’s Justice League» (που κυκλοφόρησε στο HBO Max πέρυσι) διαρκεί τέσσερις ώρες και δύο λεπτά, αν και η θεατρική έκδοση του 2017 διήρκεσε μόνο δύο ώρες.  Μια άλλη ταινία που οι θεατές του Netflix κλήθηκαν να παρακολουθήσουν για αρκετή ώρα ήταν το «The Irishman» του Μάρτιν Σκορτσέζε, που έλαβε εξαιρετικές κριτικές, διαρκώντας σχεδόν τρεισήμισι ώρες.

Batman: Ο ρόλος του Ρόμπερτ Πάτινσον είναι εμπνευσμένος από τον Kurt Cobain

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του Batman, Matt Reeves εξήγησε πώς ο χαρακτήρας του Ρόμπερτ Πάτινσον είναι εμπνευσμένος από τον Kurt Cobain των Nirvana. Ο Πάτινσον υποδύεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, η οποία θα βγει στους κινηματογράφους στις 4 Μαρτίου του 2022. Μαζί του η Ζόε Κράβιτς ως Catwoman και ο Κόλιν Φάρελ ως Penguin.

Σε μια νέα συνέντευξη, ο Reeves είπε στο Empire ότι «Όταν γράφω, ακούω μουσική και καθώς έγραφα την πρώτη πράξη της ταινίας, έβαλα το «Something In The Way» των Nirvana. «Τότε ήταν που σκέφτηκα ότι, αντί να κάνω τον Μπρους Γουέιν την έκδοση του playboy που έχουμε δει πριν, υπάρχει μια άλλη εκδοχή με έναν πρωταγωνιστή που είχε περάσει μια μεγάλη τραγωδία και έγινε ερημίτης».