Ο Κέβιν Κονρόι, ο ηθοποιός που «δάνεισε» τη φωνή του στον Μπάτμαν στη σειρά Batman: The Animated Series”, «άφησε» χθες (10/11) την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 66 ετών.

Από το 1992 έως το 1996, η φωνή του Κονρόι ακουγόταν στη σειρά “Batman: The Animated Series”. Παρέμεινε σε αυτό τον ρόλο για περίπου εξήντα διαφορετικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων δεκαπέντε ταινιών και τετρακοσίων τηλεοπτικών επεισοδίων, καθώς και βιντεοπαιχνίδια. Τα τελευταία χρόνια, συμμετείχε ενεργά σε συνέδρια κόμικ.

Κέβιν Κονρόι.

«Ο Κέβιν ήταν πολλά περισσότερα από ένας ηθοποιός, με τον οποίο είχα τη χαρά να συμπεριλάβω στο καστ και να τον σκηνοθετήσω – ήταν αγαπημένος φίλος για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Η ευγένεια και η γενναιοδωρία του δεν γνωρίζουν σύνορα. Η “ζεστή” καρδιά του Κέβιν, το γέλιο και η αγάπη του για τη ζωή, θα μού μείνουν αξέχαστα», ανέφερε ο υπεύθυνος κάστινγκ και σκηνοθέτης, Αντρέα Ρομάνο.

Ο Μαρκ Χάμιλ, ο οποίος υποδύθηκε τον «Τζόκερ» στη μεγάλη οθόνη, δήλωσε για τον Κονρόι σε ανακοίνωση: «Ο Κέβιν ήταν τέλειος. Ένας από τους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους στον πλανήτη και τον αγαπούσα σαν να ήταν αδελφός μου.

Νοιαζόταν πραγματικά για τους ανθρώπους γύρω του, η αξιοπρέπειά του “έλαμπε” σε ό,τι κι αν έκανε. Κάθε φορά που τον έβλεπα, τού μιλούσα, αμέσως η ψυχολογία μου γινόταν καλύτερη».

Ο Κέβιν Κονρόι γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1955 στο Γουέστμπουρι της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Γουέστπορτ του Κονέκτικατ. Σπούδασε υποκριτική στο Τζούλιαρντ δίπλα σε σημαντικούς ηθοποιούς, όπως ο Κρίστοφερ Ριβ και ήταν συγκάτοικος με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Εμφανίσθηκε –μεταξύ άλλων– σε τηλεοπτικές σειρές όπως οι “Dynasty”, “Tour of Duty” και “Ohara” αλλά και σαπουνόπερες όπως οι “Search for Tomorrow” και “Another World”. Την 5η Σεπτεμβρίου 1992, η ζωή του άλλαξε για πάντα όταν κυκλοφόρησε η σειρά Batman: The Animated Series”.

Διαβάστε ακόμη: