Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνει το δικό της μήνυμα ενόψει Ανάστασης και του κινδύνου που εγκυμονεί η χρήση πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών.

«Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι» είναι το σύνθημα της ΕΛ.ΑΣ. δείχνοντας βίντεο από τα δελτία ειδήσεων που παρουσιάζουν ατυχήματα και δυστυχήματα με βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα του Πάσχα. Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι! Καλή Ανάσταση σε όλους με ασφάλεια! Το τελευταίο διάστημα έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου, ενώ έχουν συλληφθεί πάνω από 100 άτομα.» γράφει η ΕΛΑΣ στο μήνυμά της.

Συμβουλές για αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.

Η Ελληνική Αστυνομία σας υπενθυμίζει ότι:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κάθε είδος πυροτεχνίας άνευ άδειας από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Διαβάστε ακόμη: