Μόνο από ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη παραγγελθεί 500 μερίδες μαγειρίτσα.

Το ντελίβερι έχει γίνει πλέον συνήθεια μετά την καραντίνα του κορωνοϊού. Το σήμα κατατεθέν της Ανάστασης είναι η μαγειρίτσα, το πιάτο που σηματοδοτεί τη λήξη της νηστείας.

Ωστόσο, η μαγειρίτσα είναι δύσκολο φαγητό για να γίνεται σπίτι καθώς θέλει προετοιμασία.  Οπότε ετοιμάζεται στο μαγειρείο, μπαίνει σε τάπερ του ενός κιλού και φτάνει στην πόρτα σας.

Ο Μιχάλης Μαγδάκης, ιδιοκτήτης μαγειρείου, μίλησε στην ΕΡΤ και αποκάλυψε τα μυστικά της πιο νόστιμης μαγειρίτσας.

Αν βέβαια, θέλει κανείς να την φτιάξει μόνος του, παρότι η παραδοσιακή μαγειρίτσα μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικη, υπάρχουν ορισμένα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε την πιο λαχταριστή σούπα, τέλεια χυλωμένη και απίστευτα γευστική.

Μαγειρίτσα: Τα μυστικά για την τέλεια γεύση

Ξεκινώντας, αν θέλετε η μαγειρίτσα να βγει χυλωμένη με τέλεια υφή πρέπει να τσιγαρίσετε τα συκωτάκια με το κρεμμύδι σας και λίγο αλεύρι. Αυτό αφενός θα δώσει γεύση στα συκωτάκια, αφετέρου θα βοηθήσει τη σάλτσα μετέπειτα να βγει πηχτή.

Αν θέλετε πάλι η μαγειρίτσα να είναι νόστιμη αλλά συγχρόνως ελαφριά προτιμήστε να βράσετε πρώτα τα εντόσθια για περίπου 10 λεπτά αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει καλά.

Το καθάρισμα παίζει καθοριστικό ρόλο. Εκτός από τον βρασμό λοιπόν, μπορείτε να αφήσετε τη συκωταριά σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό για πέντε ώρες και έπειτα να στραγγίξτε καλά.

Επίσης σημαντική είναι η επιλογή του κρέατος ώστε να μην έχει έντονη μυρωδιά η μαγειρίτσα. Τα γάλακτος αρνάκια ή κατσικάκια (ανάλογα τι θα επιλέξετε) είναι ιδανικά καθώς δεν μυρίζουν τόσο πολύ ενώ ένα μυστικό ακόμη είναι αφού τα τσιγαρίσετε να τα σβήστε με ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί.

Τέλος, το «μαγικό» συστατικό για κάθε σούπα και κυρίως για τη μαγειρίτσα, είναι το αυγολέμονο. Υπολόγισε περίπου όσα αυγά, τόσα λεμόνια για να έχει το πιάτο σας τόση οξύτητα όση χρειάζεται.

Διαβάστε ακόμη: