Πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια «έκαναν φτερά» σε μία από τις μεγαλύτερες -ενδεχομένως- κλοπές κρυπτονομισμάτων στην ιστορία.

Οι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες της Poly Network, μιας πλατφόρμας οποία διαχειρίζεται ένα δίκτυο διαλειτουργικότητας μεταξύ αλυσίδων blockchain.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι φαίνεται να έχουν υποστεί πλήγμα από την επίθεση των χάκερς, όπως ανακοίνωσε η PolyNetwork με ανάρτησή της στο Twitter. Ζήτησε μάλιστα να έχει επικοινωνία με τους χάκερς, προτρέποντάς τους να «επιστρέψουν τα χακαρισμένα assets».

«Το ποσό που αποσπάσατε είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης», έγραψε το Poly Network σε διαφορετικό tweet.

Λίγο μετά την κυβερνοεπίθεση, η Tether, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το τρίτο ισχυρότερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη βάσει κεφαλαιοποίησης, «πάγωσε» νομίσματα USDT αξίας περίπου 33 εκατ. δολαρίων που σχετίζονται με τη διεύθυνση πορτοφολιού του φερόμενου ως χάκερ, σύμφωνα με τον επικεφαλής Τεχνολογίας της εταιρείας.

Τo DeFi (Decentralized Finance -αποκεντρωμένη χρηματοδότηση) είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει οικονομικές εφαρμογές που στηρίζονται στην τεχνολογία blockchain αποκλείοντας τους διαμεσολαβητές -όπως χρηματιστές και χρηματιστήρια. Γιαυτό και θεωρείται αποκεντρωμένο σύστημα.

Οι υποστηρικτές του λένε ότι καθιστά τις οικονομικές εφαρμογές, όπως τη χορήγηση και τη λήψη δανείων, πιο αποτελεσματικές και πιο φθηνές.

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας blockchain SlowMist ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει τον λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του δράστη, τη διεύθυνση IP και τα ψηφιακά αποτυπώματα της συσκευής του, προσθέτοντας ότι προσπαθεί να εντοπίσει επιπρόσθετα στοιχεία για την ταυτότητά του.

«Ο χάκερ έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί αποκεντρωμένες ανταλλαγές για να μετατρέπει τα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία σε άλλα assets, συμπεριλαμβανομένων των σταθερών νομισμάτων», δήλωσε ο Tom Robinson, συνιδρυτής της Elliptic.

Η πλατφόρμα Poly Network κάλεσε τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να βάλουν σε «μαύρη λίστα» τα tokens που προέρχονται από διευθύνσεις που συνδέονται με τους χάκερς.

Οι εφαρμογές DeFi προσελκύουν επενδυτικά κεφάλαια δισεκατομμυρίων γεγονός που τις καθιστά συχνά στόχους επιθέσεων. Φέτος, τα χακαρίσματα που σχετίζονται με το DeFi αποτελούσαν πάνω από το 60% των συνολικών κλοπών και παραβιάσεων στην αγορά των crypto, από το 20% που ήταν το 2020, σύμφωνα με την CipherTrace.

Η Goldman ξεκινάει (πάλι) crypto trading… τυχαίο;