Δύο πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με τον υψηλού προφίλ ψηφιακό επιχειρηματία Τζάστιν Σαν παραβιάστηκαν σε δύο επιθέσεις που μπορεί να έχουν κλέψει περίπου 115 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.

Τα στοχευμένα έργα περιλαμβάνουν το ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων HTX, παλαιότερα γνωστό ως Huobi, από το οποίο οι χάκερ δέσμευσαν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Τετάρτη.

Η λεγόμενη γέφυρα blockchain Heco Chain, δέχθηκε επίσης επίθεση, επιβεβαίωσε η HTX. Ο Sun, ο οποίος είναι επενδυτής στο HTX και συνδέεται με την αλυσίδα Heco, επιβεβαίωσε τα γεγονότα.

Μια γέφυρα blockchain συνδέει διαφορετικά δίκτυα για να επιτρέψει τη γρήγορη ανταλλαγή και κίνηση διαφόρων κρυπτονομισμάτων.

Αυτές οι αλυσίδες έχουν αποδειχθεί ευάλωτες στο hacking.

Η εταιρεία ανάλυσης αγοράς CryptoQuant εκτιμά ότι έχουν κλαπεί κρυπτονομίσματα συνολικής αξίας 85,4 εκατομμυρίων δολαρίων από την αλυσίδα Heco. Εκφραζόταν σε μεγάλο βαθμό σε stablecoin USDT και αιθέρας.

Ένα μεγάλο ποσό του εγγενούς κρυπτονομίσματος της HTX, HBTC, κλάπηκε επίσης.

Η τιμή του HBTC μειώθηκε περισσότερο από 5% σε σύγκριση με 24 ώρες πριν, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Η HTX είπε ότι εντοπίζει την πηγή της επίθεσης και «έχει εφαρμόσει επείγοντα μέτρα για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών». Το ανταλλακτήριο ανέστειλε προσωρινά τις υπηρεσίες κατάθεσης και ανάληψης τόσο στο HTX όσο και στο Heco Chain ως «προληπτικό μέτρο».

Η εταιρεία ανάλυσης αγοράς CryptoQuant εκτιμά ότι έχουν κλαπεί κρυπτονομίσματα συνολικής αξίας 85,4 εκατομμυρίων δολαρίων από την αλυσίδα Heco. Εκφραζόταν σε μεγάλο βαθμό σε stablecoin USDT και ether.

Ένα μεγάλο ποσό του εγγενούς κρυπτονομίσματος της HTX, HBTC, κλάπηκε επίσης. Η τιμή του HBTC μειώθηκε περισσότερο από 5% σε σύγκριση με 24 ώρες πριν, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Διαβάστε ακόμη: