Είναι γνωστό ότι οι Αμερικανικές Αρχές, εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούν τις κινήσεις «εφοπλιστών» οι οποίοι φέρονται να μεταφέρουν Ιρανικό πετρέλαιο ως δήθεν Ιρακινό! Διενεργούν επί της ουσίας ένα εκτεταμένο λαθρεμπόριο για το οποίο οι ΗΠΑ επιβάλουν εκτεταμένες κυρώσεις και έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά – και αρμοδίως- τις ελληνικές Αρχές!

Ωστόσο, όπως ενημερώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, την ίδια ώρα φέρεται να πραγματοποιείται και ένα λαθρεμπόριο Ρωσικών και κλεμμένων κατά κύριο λόγο λιπασμάτων, τα οποία διανέμονται στη χώρα μας ως δήθεν Ελληνικά, φέροντας «εγχώριες» ετικέτες και ταμπέλες, προφανώς σε συνεννόηση με αξιωματούχους υπουργείων!

Οι πληροφορίες στο μεταξύ αναφέρουν πως Υπηρεσίες ξένων χωρών, κυρίως Αμερικανικών, που παρακολουθούν κινήσεις Ρώσων πρακτόρων στην ελληνική επικράτεια, κυρίως λόγω του σημαντικού ρόλου της Αλεξανδρούπολης στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για ενδείξεις περίεργων και υπόπτων κινήσεων – δράσεων Ελλήνων στελεχών του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης!

Στελέχη ρωσικών εταιρειών και της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα φέρεται να έχουν καταφέρει να «πείσουν» στελέχη του υπουργείου Γεωργίας να περάσει ΚΥΑ για τα λιπάσματα, όπου λιπάσματα ρωσικά που έχουν έρθει στην Ελλάδα, είτε απευθείας είτε μέσω άλλων χωρών όπως Σερβία και Τουρκία με πλαστά πιστοποιητικά προέλευσης να βαφτιστούν λιπάσματα ελληνικών προδιαγραφών χωρίς αναλύσεις που θα αποδεικνύουν την παραγωγή τους στη Ρωσία.

Έτσι ο Έλληνας γεωργός θα διαβάζει λίπασμα ελληνικών προδιαγραφών και θα νομίζει ότι αγοράζει ένα ασφαλές ευρωπαϊκό λίπασμα ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο.

Υπάλληλοι ρωσικών εταιρειών έχουν προσεγγίσει Έλληνες συσκευαστές λιπασμάτων υπόσχοντάς τους ρωσικά λιπάσματα εκτός προδιαγραφών σε μισή τιμή για να τους δελεάσουν, να τους στηρίξουν.

Κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου (γυναίκα υψηλόβαθμη υπάλληλος) που στηρίζει πια απροκάλυπτα τα ρωσικά συμφέροντα, προσπαθεί μάλλον επιτυχώς να πείσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής του καριέρας μπαίνοντας στο ραντάρ ξένω υπηρεσιών ως ρωσόφιλος γιατί δεν ενδιαφέρεται να κόψει τα ρωσικά πλοκάμια στο υπουργείο του.

Το αίτημα του FBΙ προς την Αρχή Ξεπλύματος για επιβολή κυρώσεων σε Ρωσόφιλο Ουκρανό Πολιτικό – Μιντιάρχη που ενασχολείται στην Ελλάδα με Real Estate καθώς και σε συγγενικά πρόσωπα

Άλλη μία ακόμη περίπτωση ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, η οποία είχε θαφτεί στα συρτάρια της Αρχής για το ξέπλυμα ανασύρθηκε από τον Εισαγγελέα και Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Χ.Βουρλιώτη.

Αναλυτικότερα οι αμερικάνικες εποπτικές αρχές και συγκεκριμένα το FBI, είχαν αποστείλει αίτημα από το 2020 για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων Ρωσόφιλου Ουκρανού πολίτη καθώς και των συγγενικών τους προσώπων.

Ουσιαστικά πρόκειται, μεταξύ άλλων, για πρόσωπα για τα οποία οι Αμερικανικές Αρχές έχουν επιβάλει κυρώσεις για απόπειρα επηρεασμού της εκλογικής διαδικασίας των ΗΠΑ το 2020. Οι κυρώσεις αφορούσαν το πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων των παραπάνω προσώπων που διαθέτουν στις ΗΠΑ καθώς και μπλοκάρισμα όλων όλων των συναλλαγών των εταιρειών στις οποίες συμμετέχουν.

Ο συγκεκριμένος Ρωσόφιλος Ουκρανός πολιτικός, ο οποίος είναι και παράλληλα ιδιοκτήτης ΜΜΕ στην Ουκρανία, φαίνεται να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μαζί με την γυναίκα του στον τομέα του Real Estate, αποκτώντας μάλιστα και φορολογική κατοικία.

Στο πλαίσιο αυτό η Αρχή για το ξέπλυμα διερευνά με επιμέλεια όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, μελετά την ροή του χρήματος από Ρωσία και Ουκρανία και στην περίπτωση που στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα προχωρήσει σε δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο του FBI βρέθηκε στην Αθήνα για το εν λόγω θέμα, ενημερώνοντας σχετικώς τις Ελληνικές Αρχές.

H πώληση του Alpha TV (50%) από την Μότορ Όιλ, οι φήμες για εμπλοκή της BC Partners, η αναστάτωση των καναλαρχών, και η σφοδρή σύγκρουση Ν. Σταθόπουλου – Ντράγκαν Τσόλακ της United Group!

Με αφορμή την πώληση από την Motor Oil του 50% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στην Primos media, θυγατρική επενδυτικής εταιρίας με έδρα το Λουξεμβούργο, αντί του ποσού των 40,5 εκατ. ευρώ, μία αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους των καναλαρχών – μεγάλων επιχειρηματιών της ελληνικής – και όχι μόνο- πραγματικότητας!

Το ζήτημα που εγείρεται και προκαλεί την αναστάτωση τούτη, έχει να κάνει με την φημολογία που επικρατεί στην επιχειρηματική και τηλεοπτική πιάτσα, ότι πίσω από την Primos media, «κρύβεται» η περίφημη United Group, που εξαγόρασε Forthnet, Nova και Wind, η οποία ελέγχεται από το private equity fund BC Partners, το οποίο στην Ελλάδα εκπροσωπεί – και αποτελεί equal partner- ο γνωστός Νίκος Σταθόπουλος!

Για όσους πιθανόν δεν το γνωρίζουν, ο Ν. Σταθόπουλος, που πριν από ενάμισι χρόνο μπήκε σαν σίφουνας στην συνδρομητική Nova και απέκτησε για 1-2 χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων της ελληνικής Super league, συνομιλούσε επί μακρόν με όλους τους Έλληνες καναλάρχες, για την εξαγορά τηλεοπτικού σταθμού και μοίραζε υποσχέσεις…

Η διαπραγματευτική του ικανότητα και η πειθώ που διαθέτει τον έκαναν να νομίζει ότι θα …κοροϊδεύει πολλούς για πολύ καιρό! Ωστόσο ήρθε η πραγματικότητα για να αποκαταστήσει την τάξη και να αναδείξει στην επιφάνεια την πλήρη εικόνα του νέου τηλεοπτικού τοπίου που διαμορφώνεται!

Υπό αυτό το πρίσμα, στο βαθμό που η φημολογία ότι πίσω από την εξαγορά του 50% του Alpha βρίσκεται η BC Partners διά μέσω της United Group της οποίας ηγείται (και είναι μέτοχος) ο Σέρβος επιχειρηματίας Ντράγκαν Τσόλακ που εσχάτως απέκτησε τον έλεγχο των μετοχών της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Σάουθαμπτον, που αγωνίζεται στην Premier league, προκαλεί μια αναστάτωση στους μεγαλοκαναλάρχες, οι οποίοι αφενός συνειδητοποιούν ότι για τόσο καιρό ο Ν. Σταθόπουλος τους …κορόιδευε, αφετέρου ότι η είσοδος ενός τεράστιου private equity σε έναν (ή και δύο στη συνέχεια!!!) τηλεοπτικό σταθμό, ανατρέπει όλα τα δεδομένα και τις ισορροπίες!

Καθώς ο συνδυασμός Alpha TV και συνδρομητικής τηλεόρασης δημιουργεί οικονομίες κλίμακος και ενισχύει την πώληση εμπορικών και διαφημιστικών πακέτων!

Υπό την οπτική γωνία αυτή, οι πληροφορίες λένε πως από τους μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας, εκδηλώνεται μια σφοδρή δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Ν. Σταθόπουλου, ο οποίος με τη σειρά του μεταθέτει την ευθύνη στον Σέρβο Τσόλακ της United με τον οποίο κατά τις ίδιες πηγές βρίσκονται στα μαχαίρια!!!

Λέγεται μάλιστα ότι ο Τσόλακ θα ήθελε πολύ να απεμπλακεί από τον Ν. Σταθόπουλο και την BC Partners και να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, όμως η BCP φέρεται να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο, τη στιγμή που η United Group αποτιμάται γύρω στα 12 δις. ευρώ!!! Ποσό δυσθεώρητο για τα δεδομένα της διεθνούς αγοράς, υπό την πίεση της αύξησης πληθωρισμού και επιτοκίων και κατά συνέπεια του κόστους δανεισμού!

Πως οι επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου – μαμούθ σε Τρ. Πειραιώς, Alpha και ΔΕΗ, από «όνειρο» μετατράπηκαν σε «εφιάλτη»! Τα funds της Goldman Sachs και η «επιχείρηση ανάκαμψη»!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το «όνειρο» από την επιτυχή έκβαση των αυξήσεων κεφαλαίου – μαμούθ σε Πειραιώς, Alpha bank και ΔΕΗ, που θεωρήθηκε ως προάγγελος μιας νέας εποχής για το Χρηματιστήριο που παράλληλα άνοιγε το δρόμο για την υλοποίηση των success stories της κυβέρνησης όσον αφορά Εθνική, ΔΕΠΑ Εμπορίου και Αττική οδό, μετατράπηκε σε «εφιάλτη»!

Οι δήθεν αξιόπιστοι, σοβαροί και επιλεγμένοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, που υποτίθεται ότι έχτιζαν σχέση χρόνων με τις τράπεζες και την κυρίαρχη κρατική εταιρία της ενέργειας, αποδείχθηκαν εν τοις πράγμασι κερδοσκόποι, τυχοδιώκτες, κυνηγοί υπεραξιών που δεν διστάζουν να πουλήσουν ανοιχτά στην «πρώτη κανονιά»!

Οι ευθύνες της πολυδιαφημισμένης και προνομιακής αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs, που έχει πάρει όλες σχεδόν τις δουλειές του Δημοσίου, είναι μεγάλες, όπως και του περίφημου έλληνα διαχειριστή που προαλειφόταν για τη θέση του Παύλου Μυλωνά στην Εθνική με τις ευλογίες του Μαξίμου) ο οποίος όφειλε να διασφαλίσει τη συμμετοχή στις 3 εμβληματικές αυξήσεις κεφαλαίου, όχι την παρουσία των πελατών του όπως έπραξε, αλλά των σοβαρών, ισχυρών και αξιόπιστων παικτών της διεθνούς αγοράς, που χτίζουν θέσεις σε βάθος χρόνου και δεν τοποθετούνται περιστασιακά για να καταγράψουν πρόσκαιρες υπεραξίες!

Αντί αυτών, στις αυξήσεις κεφαλαίου Πειραιώς Alpha και ΔΕΗ, Χάρης και Goldman Sachs μάζεψαν «κάθε καρυδιάς καρύδι» σε ένα παιχνίδι προσωπικών δημοσίων σχέσεων και εξυπηρετήσεων, που στο τέλος γύρισε μπούμερανγκ και έπληξε βαρύτατα τις μετοχές και των τριών κορυφαίων εισηγμένων, χωρίς καμία απολύτως ευθύνη των διοικήσεων τους, οι οποίες με κάθε τρόπο προσπαθούν να στηρίξουν, είτε αγοράζοντας ίδιες μετοχές όπως η ΔΕΗ που επιδεικνύει πολύ σοβαρά αντανακλαστικά, είτε μέσα από την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως πράττουν οι απολύτως επιτυχημένες διοικήσεις της Alpha bank και της Τρ. Πειραιώς!

Την ώρα τούτη η αλήθεια είναι πως επιχειρείται συντονισμένα μια προσπάθεια ανάκαμψης, προκειμένου τράπεζες και ΔΕΗ να κάνουν το comeback, που αποδίδει καρπούς! Και σε αυτό πρωτοστατούν Goldman Sachs, JP Morgan αλλά και ξένα funds και ιδιώτες θεσμικοί και μεγαλοεπιχειρηματίες! Όμως το γεγονός είναι πως η ζημιά έχει γίνει!

Σαρώνει όλα τα ΔΣ η …αριστερή τεχνοκράτης με τα Gucci, Ράνια Αικατερινάρη που πραγματοποιεί ηχηρή επιστροφή, απειλώντας την πρωτοκαθεδρία Ν. Καραμούζη, Τ. Ταμβακάκη και Μαρίας Δαμανάκη!

Ως γνωστόν, εδώ και αρκετό καιρό, η Ράνια Αικατερινάρη, διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου στο οποίο πέρασαν για 99 χρόνια με απόφαση του υπ. Οικονομικών όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Κράτους, εκδιώχθηκε, αποπέμφθηκε!

Παρά το γεγονός πως η αριστερή τεχνοκράτης με τα ακριβά καπιταλιστικά γούστα, είχε ισχύ η οποία απέρρεε από ισχυρό πρόσωπο δίπλα στον πρωθυπουργό, εντούτοις η σχέση της αυτή δεν στάθηκε ικανή να τη διασώσει προκειμένου να διατηρήσει τον εξωπραγματικό μισθό της που έφθανε τις 270.000 ευρώ ετησίως!

Κόρη της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνας Ξυροτήρη, η Ουρανία Αικατερινάρη, για τους φίλους Ράνια, έμεινε γνωστή όχι φυσικά για το έργο της στο Υπερταμείο που ως προϊσταμένη αρχή του ΤΑΙΠΕΔ απέτυχε οικτρά, αλλά για τη θητεία της στην ΔΕΗ των συνδικαλιστών και των εργατοπατέρων καθώς και για την αδυναμία της στις ακριβές τσάντες Gucci, τα luxury αξεσουάρ καθώς και τα in στέκια της κοσμικής Αθήνας, όπως το zoorbaran στην Πατριάρχου Ιωακείμ! Άλλωστε η μόνιμη κατοικία της βρίσκεται στο Κολωνάκι σε ένα διαμέρισμα 200 τετραγωνικών μέτρων όπου διαμένει με τον αρχιτέκτονα σύζυγο της και τα δυο παιδιά τους.

Οι κακές γλώσσες λένε πως εκτός από τα αντικειμενικά δεδομένα, την Ράνια την έφαγαν από τη θέση της και οι …παρέες της! Καθώς οι επικριτές της καταλογίζουν στενές σχέσεις με την διαπλοκή, με συμφέροντα που ενδιαφέρονταν για έργα και διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ! Συμφέροντα που συμπτωματικά είχαν ενδιαφέρον και για τις εξελίξεις στην ΔΕΗ (και στην Ενέργεια γενικότερα) απ όπου πέρασε ως αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος την 5ετία 2010-15!

Βεβαίως με το βιογραφικό που διαθέτει (και τις πλάτες που τη στηρίζουν) η κομψή και γοητευτική τεχνοκράτης Ράνια δεν άργησε να βρει -καλή- δουλειά. Δουλειές, για να είμαι ακριβής! Αφού η συμπαθής Ράνια δεν έχει αφήσει ΔΣ για ΔΣ που να μην συμμετέχει. Σε βαθμό που πλέον απειλεί την πρωτοκαθεδρία του Νίκου Καραμούζη, του Τόλη Ταμβακάκη και της Μαρίας Δαμανάκη!

Βεβαίως, για να είμαι δίκαιος, δεν είναι η μόνη κομψή και γοητευτική τεχνοκράτης που έχει μπει δυνατά στο κόλπο της συμμετοχής στα ΔΣ των εισηγμένων εταιριών! Αλλά αυτό είναι ένα ολόκληρο άλλο κεφάλαιο από μόνο του…

Ποιοι δεξιοί «καθάρισαν» τις φορολογικές αμαρτίες του προνομιακού στοιχηματζή του ΣΥΡΙΖΑ;

Μαθαίνω ότι κάποιοι δεξιοί παράγοντες με πρόσβαση στην εξουσία φρόντισαν να «καθαρίσουν» τις ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις στοιχηματζή ο οποίος θεωρείτο προνομιακός συνομιλητής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τα βαθιά λαρύγγια του τότε καθεστώτος, ο οποίος κάρφωνε και συκοφαντούσε κατά το δοκούν.

Στις μέρες μας, προσποιούμενος τον μεταμελημένο κατάφερε να αποσπάσει άφεση φορολογικών αμαρτιών και να ξεπλυθεί στην δεξιά κολυμβήθρα του Σιλωάμ!

Και αφού τον ξέπλυναν και «καθάρισαν», τους την έκανε πρώτος και καλύτερος!