search

ART BUSINESS

Το Μ+ του Χονγκ Κονγκ φιλοξενεί την καλλιτέχνιδα και τρόφιμο ψυχιατρείου απο το ’70, Yayoi Kusama

Μερικές από τις τελευταίες της δημιουργίες παρουσιάζονται μαζί με πρώιμα σχέδια σε μια νέα έκθεση στο μουσείο M+ του Χονγκ Κονγκ.

Yayoi-Kusama

Η προχωρημένη ηλικία και η πανδημία δεν έχουν κάνει πολλά για να αποτρέψουν την Ιάπωνα Yayoi Kusama να εξακολουθεί να δημιουργεί τέχνη μέσα από το ψυχιατρείο.

η εν ζωή καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο

Στα 93 της, η εν ζωή καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο εξακολουθεί να ζωγραφίζει καθημερινά στο ψυχιατρείο στο οποίο μπήκε οικειοθελώς και ζει από τη δεκαετία του 1970.

Μερικές από τις τελευταίες της δημιουργίες παρουσιάζονται μαζί με πρώιμα σχέδια σε μια νέα έκθεση στο μουσείο M+ του Χονγκ Κονγκ.

«Yayoi Kusama: 1945 to now»

Συγκεντρώνοντας περισσότερα από 200 έργα, το «Yayoi Kusama: 1945 to now» εκτείνεται σε επτά δεκαετίες ως η μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση της τέχνης της στην Ασία εκτός της πατρίδας της.

Yayoi-Kusama1

Πιο γνωστή για τα γλυπτά της με την υπογραφή κολοκύθας και τους πίνακες πουά της, που μπορούν να αποφέρουν εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία, η επιτυχία της Kusama έχει εκτοξευθεί στα ύψη την τελευταία δεκαετία.

Yayoi-Kusama5

Τα πιο φωτογενή κομμάτια του έργου της – συμπεριλαμβανομένων των καθηλωτικών εγκαταστάσεων της “Infinity Mirror Room”, εισιτήρια για τα οποία ξεπουλιούνται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο – έχουν γίνει δημοφιλή στην εποχή των social media.

Yayoi-Kusama2

Περιττό να πούμε ότι η νέα της έκθεση στο Χονγκ Κονγκ είναι γεμάτη με στιγμές φιλικές προς το Instagram.

Αλλά ο αναπληρωτής διευθυντής του μουσείου Doryun Chong, ο οποίος συνεπιμελήθηκε την παράσταση, λέει ότι ελπίζει οι επισκέπτες να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να βουτήξουν πιο βαθιά.

Yayoi-Kusama3

«Η Kusama είναι πολύ περισσότερα από τα γλυπτά κολοκύθας και πουά μοτίβα», εξήγησε. «Είναι μια στοχαστής της βαθιάς φιλοσοφίας – μια πρωτοποριακή φιγούρα που έχει πραγματικά αποκαλύψει τόσα πολλά για τον εαυτό της, την ευαλωτότητά της (και) τους αγώνες της ως πηγή έμπνευσης για την τέχνη της».

Yayoi-Kusama4

Διαβάστε ακόμη: