Για το ζήτημα της αναβολής από το ΤΑΙΠΕΔ του διαγωνισμού για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αιωρούνται πολλά ενώ γράφτηκε όπως είδα, ότι η υπόθεση αφορά τον …υπερατλαντικό παράγοντα ο οποίος δεν θέλει ούτε κατ’ ελάχιστο την παρουσία συμφερόντων που στο παρελθόν είχαν οποιασδήποτε μορφής «πάρε – δώσε» με τους Ρώσους!
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι στις μέρες μας, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, έχει αναβιώσει ένα ιδιότυπο «Ψυχροπολεμικό» κλίμα, που δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να χαρακτηρίζει ως «Ρωσόφιλο» τον κάθε ανταγωνιστή του, προκειμένου να του επιφέρει πλήγμα και ει δυνατόν να τον αποκόψει από κάθε λογής διαγωνιστική διαδικασία!

Αυτό το νέας μορφής «κυνήγι μαγισσών» αρχίζει να λαμβάνει επικίνδυνα χαρακτηριστικά, καθώς ο κάθε «πικραμένος» που ούτε στον πιο βαθύ του ύπνο δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί στα ίσα ισχυρούς επιχειρηματικούς αντιπάλους, την ώρα τούτη εκμεταλλευόμενος των συνθηκών και της συγκυρίας, δύναται να εξυφαίνει σενάρια συνωμοσίας και να βαφτίζει ακόμη και τους συνεταίρους των Αμερικανών ως Ρωσόφιλους!
Πρόκειται για επικίνδυνες αστειότητες, από πρόσωπα και μηχανισμούς που έχουν πρόσβαση σε διεθνή ΜΜΕ, τα οποία και χρησιμοποιούν προς αυτή την κατεύθυνση για να πετάξουν λάσπη και να σπιλώσουν συνειδήσεις!

Στην προκειμένη περίπτωση για να ξέρετε, το επικίνδυνο παιχνίδι της χρησιμοποίησης διεθνών ΜΜΕ στα οποία έχουν πρόσβαση, προκειμένου να πλήξουν, με διαρροή ψευδών ειδήσεων, το κύρος και την υπόσταση των ανταγωνιστών τους, εν μέσω ψυχροπολεμικού κλίματος, «παίζουν» δύο επιχειρηματικοί παράγοντες: ένας Ελληνοαμερικάνος αμφίβολης προέλευσης και επιχειρηματικής υπόστασης, κοινώς «άφραγκος» νταραβεριτζής, αλλά και ένας γόνος «εφοπλιστικής» οικογένειας, που δεν ασχολείται με τα καράβια, αλλά εμφανίζεται ως «παράγοντας» που αποφάσισε ότι θέλει να μπει – και να κερδίσει με το ζόρι- πάσης φύσης διαγωνισμό στη χώρα μας!

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσον αφορά το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου προκαλούμε το ΤΑΙΠΕΔ να μας πει, εάν πράγματι για την αναβολή του διαγωνισμού συντέλεσαν είτε ο Ελληνοαμερικάνος νταραβεριτζής, είτε ο γόνος εφοπλιστής! Αυτά τα ολίγα προς το παρόν…