Το κορίτσι με το μπαλόνι.  Η ιδιαίτερη ιστορία του πίνακα του Banksy που ψηφίστηκε ο αγαπημένος της Μ. Βρετανίας. To πρώτο έργο τέχνης που δημιουργήθηκε ζωντανά σε δημοπρασία καθώς τεμαχίστηκε από τον άπιαστο καλλιτέχνη που εντυπωσιάζει περνώντας μηνύματα ελπίδας

.-Από τη Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Ένα μικρό κορίτσι που το χέρι της προσπαθεί να φτάσει ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς. Πρόκειται για το πολυσυζητημένο «Το κορίτσι με το μπαλόνι» του ανατρεπτικού καλλιτέχνη Banksy.

Το όνομα Banksy είναι ψευδώνυμο και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ακριβώς ο δημιουργός όλων αυτών των έργων που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ο Robin Gunningham, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την “Τhe Mail on Sunday” το 2008, γεννημένος στις 28 Ιουλίου 1973 στο Yate, 19 μίλια (19 χιλιόμετρα) από το Bristol.

Τόσο η πολιτική όσο και χιουμοριστική φύση της δουλειάς του οδήγησε σε μεγάλη δημοσιότητα στα μέσα ενημέρωσης. Η τέχνη του στο δρόμο μπορεί να βρεθεί κυρίως στην Ευρώπη, αλλά αρκετά γκράφιτι έχουν επίσης εντοπιστεί στα Παλαιστινιακά εδάφη όπως και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με την πάροδο των ετών, ο Banksy κέρδισε πολλές καρδιές με τα χιουμοριστικά και εντυπωσιακά stencil έργα του, τα οποία εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους μέσα σε μια νύχτα.

Ο Banksy είναι σήμερα ένας από τους διασημότερους νέους καλλιτέχνες και από όλα τα έργα του δικαιολογημένα τοποθετείται στην κορυφή της λίστας το “Girl with Balloon” ή “Balloon Girl” όπως είναι επίσης γνωστό. Στην πραγματικότητα, το αρχικό όνομα για το εν λόγω έργο- όπως εμφανίστηκε το 2002 σε μια σκάλα που οδηγούσε στη γέφυρα Waterloo του Λονδίνο- ήταν «Υπάρχει πάντα ελπίδα».

Στον άπιαστο καλλιτέχνη αποδίδονται πολλά άλλα αντίστοιχα έργα που εμφανίστηκαν στο Λονδίνο τα επόμενα χρόνια. Το 2005 τοποθέτησε κρυφά δημιουργίες του σε αρκετά μεγάλα μουσεία. Το 2014 παρουσίασε παραλλαγές του περίφημου έργου του για να υποστηρίξει τους πρόσφυγες της Συρίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο klik.gr