Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα ως απάντηση στις εκτοξεύσεις ρουκετών, καθώς η ένταση εκτινάσσεται μετά από μια θανατηφόρα επιδρομή του στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Έξι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν, σύμφωνα με αναφορές από το Ισραήλ, με το Ισραήλ να επιτίθεται σε χώρους που είπε ότι ήταν μαχητές.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς εκατέρωθεν.

Οι μαχητές προειδοποίησαν για μια απάντηση μετά τον θάνατο εννέα Παλαιστίνιων στην επιδρομή Τζενίν, για την οποία το Ισραήλ δήλωσε ότι επρόκειτο να αποτρέψει «επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις».

Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν γύρω στα μεσάνυχτα (22:00 GMT Πέμπτη) αλλά αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome του Ισραήλ, ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Ακολούθησαν γρήγορα αεροπορικές επιδρομές, με στόχο αυτό που είπε ο Ισραηλινός Στρατός ως «υπόγειο χώρο κατασκευής πυραύλων» στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας που ανήκει στην ισλαμιστική μαχητική οργάνωση Χαμάς, η οποία διοικεί την περιοχή.

Μια δεύτερη ρίψη ρουκετών εκτοξεύτηκε ώρες αργότερα, προσγειώθηκε σε ανοιχτό έδαφος, καταρρίφθηκε ή έπεσε ξανά στη Γάζα, δήλωσε ο στρατός. Στη συνέχεια, το Ισραήλ χτύπησε μια τοποθεσία που είπε ότι ήταν “σημαντικό κέντρο τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χαμάς” στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Καμία ομάδα δεν παραδέχτηκε ότι εκτόξευσε τους πυραύλους, αν και το Ισραήλ θεωρεί τη Χαμάς υπεύθυνη για όλες τις επιθέσεις από τη Γάζα.

Η ολονύκτια ανταλλαγή ακολούθησε το πιο θανατηφόρο περιστατικό του είδους του εδώ και χρόνια μετά την είσοδο των ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης για να συλλάβουν μια «τρομοκρατική ομάδα της Ισλαμικής Τζιχάντ».

Το IDF είπε ότι ενεργούσε βάσει «ακριβών πληροφοριών» σχετικά με τα σχέδια του πυρήνα να επιτεθεί στους Ισραηλινούς.

Δυνάμεις περικύκλωσαν ένα κτίριο στον αστικό προσφυγικό καταυλισμό της πόλης όπου ξέσπασε μια έντονη μάχη με πυροβολισμούς.

Το Ισραήλ είπε ότι τρεις ένοπλοι ύποπτοι «εξουδετερώθηκαν» αφού άνοιξαν πυρ, ενώ ένας τέταρτος ύποπτος παραδόθηκε.

Ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι τα στρατεύματα πυροβολήθηκαν από άλλους Παλαιστίνιους ένοπλους και απάντησαν πυρ, χτυπώντας στόχους.

Η μαχητική παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ και η Χαμάς δήλωσαν ότι οι μαχητές τους είχαν βάλει στο στόχαστρο τα στρατεύματα με πυροβολισμούς και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Διαβάστε ακόμη: