Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στις συναλλαγές της Ασίας την Πέμπτη, καθώς οι traders παρέμειναν προκατειλημμένοι απέναντι στο δολάριο και επιφυλακτικοί απέναντι στα μέταλλα, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό που είναι πιθανό να επηρεάσουν τα επιτόκια.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού υπέστησαν απώλειες αυτή την εβδομάδα, εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος έναντι του κορυφαίου εισαγωγέα που είναι η Κίνα.

Ο χρυσός spot υποχώρησε ελαφρώς στα 2.298,86 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό που λήγουν τον Αύγουστο υποχώρησαν κατά 0,2% στα 2.309,35 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ισχυρό δολάριο πιέζει τον χρυσό, αναμένονται τα στοιχεία για το PCE

Οι τιμές των μετάλλων παρέμειναν υπό πίεση καθώς το δολάριο αυξήθηκε σε υψηλό σχεδόν δύο μηνών αυτή την εβδομάδα, σημειώνει το Reuters.

Οι ροές προς το δολάριο καθορίστηκαν κυρίως από την αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη τιμών PCE, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή. Η μέτρηση αυτή αποτελεί τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed και αναμένεται ευρέως να επηρεάσει τη στάση της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά τα επιτόκια. Τα στοιχεία PCE αναμένεται να δείξουν ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε ήπια τον Μάιο, αλλά παρέμεινε πάνω από τον ετήσιο στόχο της Fed για 2%.

Διαβάστε ακόμη