Σήμερα (10/02), η ομοσπονδιακή αστυνομία ερεύνησε την οικία του Μάικ Πενς, αφού τον περασμένο μήνα εντοπίσθηκαν έγγραφα που έφεραν την ένδειξη «απόρρητο».

Τη 18η Ιανουαρίου, ο νομικός εκπρόσωπος του Μάικ Πενς, Γκρεγκ Τζέικομπς, ενημέρωσε τα Εθνικά Αρχεία ότι βρέθηκαν διαβαθμισμένα αρχεία στο συγκεκριμένο σπίτι, στην Ιντιανάπολις. Αμέσως μετά, τα αρχεία παραδόθηκαν στο FBI.

Ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ και ο νυν Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, βρίσκονται επίσης υπό έρευνα διότι φέρονται ότι παρακράτησαν διαβαθμισμένα αρχεία και δεν τα παρέδωσαν όταν έληξε η θητεία τους.

Για τον νυν Πρόεδρο, η έρευνα αφορά την περίοδο που ήταν Αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα. Ο ειδικός εισαγγελέας, Τζακ Σμιθ, εξετάζει αν ο Τραμπ ή οι συνεργάτες του παρεμπόδισαν την έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την παρακράτηση χιλιάδων αρχείων εκ μέρους του πρώην Προέδρου, μετά την αποχώρηση εκείνου από τον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μέρικ Γκάρλαντ, διόρισε και τον ειδικό εισαγγελέα, Ρόμπερτ Χερ, ώστε να ερευνήσει τον Μπάιντεν, αφού οι νομικοί σύμβουλοι του Δημοκρατικού Προέδρου αποκάλυψαν ότι βρήκαν απόρρητα έγγραφα σε ένα ινστιτούτο μελετών του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας. Ο Τζο Μπάιντεν διατηρούσε γραφείο εκεί, αφού έληξε η θητεία του ως Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ομπάμα και πριν εκλεγεί Πρόεδρος. Άλλα έγγραφα εντοπίσθηκαν και στην οικία του, στο Γουίλμινγκτον.

Διαβάστε ακόμη: