Γυρίστε κάποιους μήνες πίσω και θυμηθείτε πως ήταν ο όμιλος Κόκκαλη τότε και δείτε πως είναι σήμερα.

Καμία σχέση, κυριολεκτικά! Εκεί που όλοι θεωρούσαν ότι δύει το άστρο του, ξαφνικά, με μελετημένες κινήσεις σε όλα τα μέτωπα εξέπληξε την αγορά και σήμερα σφύζει από ζωή και από μόνιμος πωλητής ασημικών, τώρα μετατράπηκε σε αγοραστή!

Η πρώτη γεύση δόθηκε την Πέμπτη το απόγευμα, με την απόκτηση σε πρώτη φάση του 26% της Κλουκίνας -Λάππας (ΚΛΜ), από τον ένα εκ των μεγαλομετόχων της, τον πάντα ήρεμο και μακριά από ίντριγκες, Λουκά Σπεντζάρη.

Το πιθανότερο θα υπάρξει και συνέχεια, με αγορά και άλλων ποσοστών από τους άλλους μετόχους της εισηγμένης (οικογένεια Κλουκίνα), με πρώτο στόχο τα ακίνητά της

Παράγοντες της αγοράς, που διατηρούν παραδοσιακές σχέσεις με τον όμιλο Κόκκαλη και στους οποίους προσέφυγα για περαιτέρω πληροφορίες, ισχυρίζονται μετά λόγου γνώσεως ότι το επιτελείο που έχει στηθεί δίπλα στον πολύπειρο Σωκράτη Κόκκαλη, χτενίζει κυριολεκτικά την αγορά υπό την άμεση επίβλεψή του, αναζητώντας ευκαιρίες επικερδών τοποθετήσεων και εξαγορών.

Ήδη, όπως αντελήφθην από τις σχετικές συζητήσεις μαζί τους, έχουν εντοπιστεί ακόμα ορισμένοι “πολύ ενδιαφέροντες” στόχοι και “μελετώνται με προσοχή και εχεμύθεια”, για να μην υπάρξουν προβλήματα στο εσωτερικό τους.

Λεφτά υπάρχουν, άλλωστε, πολλά στο ταμείο προς αξιοποίηση…

Αυτό που περιήλθε σε γνώση μου επίσης και έχει μεγάλη σημασία για το πως κινείται το επιτελείο Κόκκαλη, είναι το γεγονός ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις, με τον κ. Σπεντζάρη τουλάχιστον, δεν κράτησαν παρά λίγες μόνο ημέρες.

Δηλαδή, η μελέτη του “στόχου” και η σχετική προεργασία είχε ήδη γίνει με προσοχή και η κρούση έγινε επί συγκεκριμένης βάσης και δεδομένων και όχι με τη μέθοδο “πόσα θέλεις”, “εγώ δίνω τόσα” και αν υπάρξει συνάντηση έχει καλώς, αλλιώς χαίρετε.

Στην αγορά, πάντως και ιδίως τη χρηματιστηριακή, άρχισαν να ψάχνουν ποιες άλλες εισηγμένες έχουν αξιόλογα ακίνητα, πιστεύοντας ότι θα υπάρξει και νέο “χτύπημα’ από τον όμιλο, με στόχο την ένταξη και αυτού, μαζί με την ΚΛΜ και φυσικά και την Intracom Properties, σε ένα ενιαίο και ισχυρό σχήμα Real Estate, για την επίτευξη μεγάλων υπεραξιών μελλοντικά.

Διαβάστε ακόμη: