Είναι αποφασισμένο κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Τρ. Πειραιώς να προκηρύξει διαγωνισμό για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν. Υπενθυμίζεται ότι και το 2018 είχε διεξαχθεί σχετικός διαγωνισμός ο οποίος απέβη άκαρπος και στον οποίο είχε συμμετάσχει το CVC καθώς και εγχώριοι όμιλοι όπως για παράδειγμα το Ιατρικό Αθηνών.

Επί του προκειμένου τώρα στο CVC μετά τη διαφαινόμενη αποτυχία με την Εθνική Ασφαλιστική αναμένεται να ρίξουν όλες τους τις δυνάμεις στην απόκτηση του Ερρίκος Ντυνάν προκειμένου να αποκτήσουν κυρίαρχη θέση στην ελληνική αγορά όπου ήδη κατέχουν τα θεραπευτήρια Metropolitan, Υγεία, Ιασώ General, Μητέρα και Λητώ!

Στο αμερικανικό fund με έδρα το Λουξεμβούργο ήξεραν πολύ καλά πως θα ήταν αδύνατον να καταφέρουν να επιτύχουν και τους δυο στόχους που είχαν θέσει σε άμεση απόκτηση: και την Εθν. Ασφαλιστική και το Ερρίκος Ντυνάν.
Ήξεραν πως οι αντιδράσεις , πολιτικές και επιχειρηματικές σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν έντονες καθώς θα αναδεικνύονταν το ερώτημα περί δεσπόζουσας θέσης και θα προκαλούσε παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού!

Και ακόμη θα προκαλούνταν αντιδράσεις και αντισυσπειρώσεις υπό την απειλή ενός επιθετικού fund που έχει εισβάλει στην εγχώρια αγορά και θέλει να τα πάρει όλα!

Επί του προκειμένου τώρα, το CVC είναι έτοιμο καθώς έχει ήδη αποσπάσει έγκριση δανειοδότησης 100 εκατ. ευρώ από την Eurobank που θα κατευθυνόταν προς την Εθν. Ασφαλιστική.
Όπως έτοιμη είναι και η Τρ. Πειραιώς να προχωρήσει τον διαγωνισμό με την έγκριση φυσικά της κυβέρνησης που θα έχει άλλωστε και τον τελευταίο λόγο.