Το χρονικό της παρενόχλησης της ανήλικης κόρης του και μαθήτριας Δημοτικού από τον δάσκαλό της περιέγραψε στην ΕΡΤ ο πατέρας της, ο οποίος, όπως φαίνεται με τη στάση του διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

«Όταν μου είπε η μικρή ότι δάσκαλός της ήθελε να της κάνει ιδιαίτερα μαθήματα και να κάτσουν μόνοι τους στην τάξη, με πρόσχημα ότι είναι η καλύτερη του μαθήτρια, δεν την άφησα», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πατέρας της μαθήτριας.

«Θα σου σηκώσω τη μάσκα, να σου φιλήσω τα χειλάκια»

«Ζήτησα να δω τις συνομιλίες του παιδιού στο viber και η μικρή μού ανέφερε ότι δεν είναι λόγια δασκάλου αυτά», είπε ο γονιός για τον απαράδεκτο τρόπο προσέγγισης του ανήλικου παιδιού από τον εκπαιδευτικό.

«Μου έλεγε ότι θέλει να με σφίξει στην αγκαλιά του, να μου δώσει πολλά φιλιά», εξιστόρησε ο πατέρας της ανήλικης μαθήτριας και η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ζήτησα από το παιδί να ξαναβάλει την επαφή στο κινητό και είχα πλήρη ενημέρωση για τις ανάρμοστες τηλεφωνικές επικοινωνίες».

https://www.youtube.com/watch?v=l6uPwzfRhcU

Πατέρας σε ρόλο ντετέκτιβ

Σε ρόλο ντετέκτιβ, και αφού πρώτα είχε συνομιλήσει με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, ο πατέρας αφού κράτησε το παιδί στο σπίτι με την πρόφαση ότι ασθενεί, παρακολουθούσε μέρα με την ημέρα την εξέλιξη της τηλεφωνικής παρενόχλησης με όλο πιο ανάρμοστα μηνύματα.

«Θα σου σηκώσω τη μάσκα, να σου φιλήσω τα χειλάκια», ήταν ένα από αυτά όπως είπε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. «Αφού είχα πλέον αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια, ενημέρωσα τις Αρχές και οι αστυνομικοί έδρασαν άμεσα και τον συνέλαβαν κατευθείαν».

Συνελήφθη, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος

Θυμίζουμε πως ο δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι έστελνε, μέσω της εφαρμογής viber, ερωτικά μηνύματα σε τρεις μαθήτριές του, ηλικίας 9 ετών. Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε μετά από καταγγελία των γονέων των τριών μαθητριών, οι οποίες δεχόντουσαν ερωτικά μηνύματα από τον ίδιο τον δάσκαλό τους.

Ο 48χρονος, που είναι πατέρας δύο παιδιών, συνελήφθη, οδηγήθηκε στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση προσέγγισης των θυμάτων και χρηματικής εγγύησης, μετά την απολογία του.