Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για την σύλληψη ενός δασκάλου που φέρεται να παρενοχλούσε μαθήτριές του. Πιο συγκεκριμένα, ο δάσκαλος Δημοτικού σχολείου στην Αττική έστελνε ερωτικά μηνύματα σε τρεις μαθήτριες δημοτικού ηλικίας 9 ετών.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι ο ίδιος είναι πατέρας δύο παιδιών!

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής μετά από καταγγελία των γονέων των τριών μαθητριών, οι οποίες δεχόντουσαν ερωτικά μηνύματα από τον 48χρονο δάσκαλο.

Ενώπιον του ανακριτή ο δάσκαλος που έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού

Ο δάσκαλος αντιμέτωπος με μία κακουργηματικού βαθμού κατηγορία και μία σε βαθμό πλημμελήματος οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να τα επιβλέπει ή να τα φυλάσσει, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας -μέσω διαδικτύου- ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τα μηνύματα που έστελνε προκαλούν «αηδία»

Σοκαριστικά είναι τα μηνύματα από τον «δάσκαλο της διαστροφής» που «έβαζε στο μάτι» κοριτσάκια της Ε’ Δημοτικού και αποκαλύπτει το protothema.gr την ίδια ώρα που οι έρευνες των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν στα ανώμαλα δίχτυα του έχουν παγιδευτεί και άλλα ανήλικα κορίτσια.

Τα ανάρμοστα μηνύματα που έστελνε ο δάσκαλος σε μαθήτριες δημοτικού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δάσκαλος ξεκίνησε να έρχεται σε επαφή με τα κοριτσάκια της τάξης του πριν από περίπου δέκα ημέρες. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ότι οι επαφές που γίνονταν μέσω viber και skype ήταν σε γνώση των γονέων στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι: «Πράγματι μιλούσαμε. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία για τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόδεων. Μιλούσαμε μόνο για τα μαθήματα. Οι γονείς τους το γνώριζαν».

Παρόλα αυτά, συγκεκριμένοι διάλογοι «τον καίνε».

– «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε...».
– «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι».
– «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου».

Σε άλλο διαλογο το παρακάτω σχόλιο προκαλεί αποστροφή. «Είσαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα, θα ήταν αλλού το μυαλό μου».