Το πιο διάσημο πολυκατάστημα της Γαλλίας, οι περίφημες Galeries Lafayette φόρεσαν τα γιορτινά τους, βάζοντας σε χριστουγεννιάτικο κλίμα τους Παριζιάνους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες.

Το πολυτελές εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στην Boulevard Haussmann της γαλλικής πρωτεύουσας αποκάλυψε τη φετινή του διακόσμηση διακόσμηση και το χριστουγεννιάτικο δέντρο του, που είναι εμπνευσμένο από τη μαγεία και τα όνειρα.

Με μότο «Τα Χριστούγεννα των ονείρων μου», το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στην Ευρώπη ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γάλλο σχεδιαστή μόδας Charles de Vilmorin, που αγαπά την εκκεντρικότητα και το χρώμα.

«Από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέχρι τις βιτρίνες και μια συλλογή από exclusive προϊόντα, ο σχεδιαστής άφησε την ψυχή του παιδιού μέσα του να μιλήσει για να εφεύρει ένα μαγικό σύμπαν φτιαγμένο από παραμύθια και θαύματα: Τα Χριστούγεννα των ονείρων μου», αναφέρουν οι Galeries Lafayette, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τις ξεχωριστές δημιουργίες του σχεδιαστή.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Galeries Lafayette

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του φετινού χριστουγεννιάτικου δέντρου των Galeries Lafayette έγιναν την Τετάρτη (15/11). Κάθε χρόνο, το δέντρο είναι διαφορετικό και κινούμενο και παίρνει τη θέση του κάτω από τον θόλο, δίπλα στον γυάλινο διάδρομο του πολυκαταστήματος.

Το γιγάντιο, πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι εμπνευσμένο από τις παιδικές αναμνήσεις των γιορτών.

Κάτω από τον εμβληματικό θόλο, στο κέντρο του πολυκαταστήματος, στέκει το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο με πολύχρωμα κρύσταλλα και στρογγυλές μπάλες να κρέμονται, ενώ ένας διαφορετικός, ψηλόλιγνος Άγιος Βασίλης δεσπόζει στο κέντρο του και κρατά ένα χρυσό μπαστούνι.

Galeries Lafayette

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γαλλόπληκτος για να γνωρίζει την ιστορική βαρύτητα του ονόματος Galeries Lafayette. Στην Rue La Fayette 1, όχι μακριά από την παρισινή όπερα, οι έμποροι Τεοφίλ Μπαντέρ με τον ξάδελφό του Αλφόνσο Καν άνοιξαν το μακρινό 1894 ένα κατάστημα εσωρούχων, που έγινε πολυκατάστημα με 5 ορόφους, ανώνυμη εταιρεία με παραρτήματα σε 65 περιοχές και συνώνυμο της κομψότητας, της φινέτσας και του κοσμοπολίτικου αέρα που μόνο η Γαλλία ξέρει να ενσαρκώνει τόσο πετυχημένα.

Διαβάστε ακόμη: