Εκείνοι που «βλέπουν» καταλαβαίνουν, ότι οι ισορροπίες γύρω από το οικονομικό επιτελείο πέριξ του πρωθυπουργού έχουν αλλάξει και πως ξαφνικά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ρόλος του οικονομικού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει διευρυνθεί, ενώ πρωταγωνιστές της «προηγούμενης φάσης» έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα!

Ο Αλ. Πατέλης, για όποιον έχει εκ των έσω πληροφόρηση, φαντάζει ως ο νέος ισχυρός άνδρας του οικονομικού επιτελείου, το πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού!

Ο Αλ. Πατέλης είναι αυτός που επισήμως προανήγγειλε τις 2 αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας, με πρώτη αυτή της JP Morgan στην Viva Wallet και την αγορά του 47,5% των μετοχών, με το αφεντικό του αμερικανικού οίκου να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και να συναντάται με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου!

Και για τους καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα εκ των έσω, είναι αυτός που επωμίστηκε τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους Άραβες (Sovereign Wealth funds της Σαουδικής Αραβίας και του Αμπου Ντάμπι), σχετικά με την συμμετοχή τους στο placement του 30% των μετοχών της Εθνικής από το ΤΧΣ, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους, αν φυσικά δεν γίνουν εκλογές και δεν προκύψουν μη αναστρέψιμοι εξωγενείς παράγοντες (πανδημία, Ουκρανία κλπ)!

Η …Αραβική άνοιξη της Εθνικής! Το 30% στα …χέρια του Μπιν Σαλμάν (Σ. Αραβία) και του Χαλίφα Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν (ΗΑΕ)!

Σε απλά λόγια ο Αλ. Πατέλης σχετίζεται την ώρα τούτη με 2-3 projects που θέτουν εν αμφιβόλω τον συντονιστικό και παρεμβατικό ρόλο στις εξελίξεις, του Χάρη Ηλιάδη της Goldman Sachs, ο οποίος για λόγους αδιευκρίνιστους φέρεται να είναι «στον πάγο» από το κεντρικό σύστημα του Μαξίμου!

Και εκεί που ο Χάρης Ηλιάδης είχε πάνω του όλα τα φώτα της επιτυχίας από τα projects των αυξήσεων κεφαλαίου της Πειραιώς, της Alpha και της ΔΕΗ, ξαφνικά εμφανίζεται ο Πατέλης να του «κλέβει» τη δόξα, να τον θέτει σε δεύτερη μοίρα όσον αφορά το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Εθνικής, που αντί του Ολλανδού επικεντρώνεται στους Άραβες, ενώ η ανάδειξη του συμβούλου του πρωθυπουργού συμπίπτει και με το deal της JP Morgan, (μεγάλου ανταγωνιστή της Goldman Sachs στις δουλειές του Δημοσίου) και την άφιξη του ελληνικής καταγωγής Dimon στην Αθήνα!

Είναι προφανές και δεν δύναται να αμφισβητηθεί πως την ώρα τούτη έχουμε ένα άτυπο bras de fer Πατέλη – Ηλιάδη όσον αφορά ρόλους, επιρροή, επενδυτικά projects, σχεδιασμό επενδυτικών κινήσεων, επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις, εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού!

Και όπως οι ενδείξεις δείχνουν, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Πατέλη, η προσωπικότητα και οι ικανότητες του οποίου εσχάτως αναδεικνύονται…

Η JP Morgan, το Μαξίμου και η αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας της Goldman Sachs!