Σάλος προκλήθηκε με τον Ελσίντ Χισάι, καθώς ο νεοαποκτηθείς δεξιός μπακ της Λάτσιο, αποφάσισε να τραγουδήσει το «Bella Ciao» για να «συστηθεί» στους συμπαίκτες του.

Ο 27χρονος Αλβανός δεξιός οπισθοφύλακας πριν από μερικές ημέρες έμεινε ελεύθερος από τη Νάπολι, όπου αγωνίστηκε για 5 χρόνια, και αποκτήθηκε από την Λάτσιο.

Ο Χισάι, όπως όλοι οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές της Λάτσιο, μετά τις πρώτες του προπονήσεις  αποφάσισε «συστηθεί» στην ομάδα μ’ ένα τραγούδι που λέει ενώπιον ποδοσφαιριστών και προπονητών.

Ο 27χρονος διεθνής αμυντικός ανεβαίνοντας στην καρέκλα τραγούδησε το «Bella Ciao», το οποίο έχει συνδεθεί με τους ιταλούς παρτιζάνους και τον αντιφασιστικό αγώνα! 

«Ενόχλησε» τους οπαδούς της Λάτσιο το Bella Ciao του Χισάι

Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών των «λατσιάλι» και συγκεκριμένα, στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι είναι γνωστοί για τα πολιτικά τους πιστεύω, είναι εντελώς αντίθετοι με το Bella Ciao και ό,τι πρεσβεύει, γι’ αυτό και φρόντισαν να δείξουν την ενόχλησή τους με την επιλογή τραγουδιού του Χισάι.

«Καλύτερα να τραγουδούσε τον ύμνο της Ρόμα», «Του είπε κανείς ότι δεν υπέγραψε στη Λιβόρνο;» «Κατάλαβα, θα παίζουμε με 10 σε κάθε παιχνίδι», «Ρήξη χιαστού και ό,τι άλλος τραυματισμός μπορεί να του συμβεί», ήταν μερικά από τα πολλά σχόλια που έγραψαν οι οπαδοί της Λάτσιο στα social media.

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ομάδα των ultras της Λάτσιο κατέφτασαν στην πιτσαρία όπου βιντεοσκοπήθηκε το βίντεο (εκεί τρώει όλη η ομάδα), ωστόσο η αποστολή είχε αποχωρήσει για το ξενοδοχείο, το οποίο και επισκέφτηκαν οι οπαδοί απαιτώντας εξηγήσεις.

Στην είσοδο δέχθηκαν αντιπροσωπεία τους ο, Αλβανός επίσης, τεχνικός διευθυντής της Λάτσιο Ίγκλι Τάρε μαζί με τον Χισάι, αλλά και παρουσία αστυνομικών οι οποίοι είχαν ενημερωθεί να βρίσκονται εκεί για παν ενδεχόμενο, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν σχετικά γρήγορα.

Το ερώτημα όμως είναι για πόσο, καθώς το όλο σκηνικό ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό τον προπονητή της Λάτσιο, Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος είναι γνωστός για τις αριστερές του πεποιθήσεις και επίσης δεν έγινε δεκτός με… ιδιαίτερη αγάπη από τους οπαδούς.

Πάντως υπήρξαν και λιγοστοί φίλοι της Λάτσιο, οι οποίοι θέλησαν να υπερασπιστούν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τους, λέγοντας πως «η Λάτσιο δεν είναι συνώνυμο του φασισμού».