Η Ρόμα αιφνιδίασε τους πάντες όταν την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία. Η αποχώρηση του Πάουλο Φονσέκα ήταν αναμενόμενη, όχι όμως η πρόσληψη του Μουρίνιο, τη στιγμή μάλιστα που όλες οι πληροφορίες συνέτειναν ότι ο Μαουρίτσιο Σάρι θα ήταν ο νέος προπονητής.

Ο Πορτογάλος επιστρέφει στην Ιταλία έπειτα από 11 χρόνια. Με το τέλος της σεζόν 2009/10 αποχώρησε από την Ίντερ. Τότε βρισκόταν στο ζενίθ της καριέρας του, έχοντας μόλις κατακτήσει το τρεμπλ με τους «νερατζούρι». Όλα, όμως, έχουν αλλάξει πλέον. Ο «Special One» δεν έχει στεριώσει σε κάποια ομάδα εδώ και αρκετά χρόνια. Γι’ αυτό και όπως είναι λογικό, η επιλογή της Ρόμα, πέραν του εντυπωσιασμού και της ελπίδας αρκετών, έφερε και πολλές αντιδράσεις.

Πιο αιχμηρός από όλους ήταν ο Πάολο Ντι Κάνιο, ο οποίος πραγματικά τα… έχωσε στη Ρόμα για την επιλογή της.

Ο Ιταλός πρώην ποδοσφαιριστής και νυν τεχνικός είναι γνωστός για τον «εκρηκτικό» χαρακτήρα του μιλώντας στο «Sky Sport Italia», δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την έλευση του Μουρίνιο στη Ρόμα. Όπως τόνισε οι «τζιαλορόσι» πήραν τον χειρότερο όλων από τους προπονητές, επισημαίνοντας πως ο Πορτογάλος έψαχνε μια δουλειά για χρήματα και στάθηκε στις τρεις απολύσεις του την τελευταία τετραετία. Παράλληλα, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για το στυλ παιχνιδιού του «Special One». Το χαρακτήρισε «αντι-ποδόσφαιρο» και τόνισε πως θα φέρει μόνο διασκέδαση σε κάποιες συνεντεύξεις Τύπου και τίποτα παραπάνω.

«Πήρατε τον χειρότερο όλων. Καταλαβαίνω ότι χρειαζόσασταν ένα μεγάλο όνομα αυτή τη στιγμή, αλλά είναι σαν να υπογράφεις έναν ποδοσφαιριστή που είναι τελειωμένος. Ο Μουρίνιο ήθελε μια δουλειά με λεφτά, έχει απολυθεί τρεις φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τον έδιωξαν από όπου πήγε λόγω του χαρακτήρα του. Η Τότεναμ του έδωσε την ευκαιρία για να φέρει αποτελέσματα και να την πάει σε άλλο επίπεδο με όλα τα χρήματα που ξόδεψαν. Είναι ο χειρότερος των χειρότερων, έχει τελειώσει από κάθε άποψη», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Δεν παίζει καν ποδόσφαιρο, αλλά αντι-ποδόσφαιρο. Μπορεί να διασκεδάσουμε σε μερικές συνεντεύξεις Τύπου, αλλά οι συζητήσεις είναι για το θέατρο. Εάν θέλεις κάποιον να σου φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, είναι ο χειρότερους που μπορείς να πάρεις. Τα λέω όλα αυτά γιατί ήταν η αγαπημένος μου μέχρι επτά χρόνια πριν, ακόμη περισσότερο και από τον Πεπ Γκουαρδιόλα»

                                                          

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.