Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι: Απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής στην οποία συζητούνται ζητήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια της χώρας οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ενημέρωναν τα φιλικά τους Μέσα Ενημέρωσης σε απευθείας μετάδοση.

Έφτασαν μάλιστα σε σημείο να διαστρεβλώνουν τα όσα ανέφερε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Όταν ρωτήθηκε αν γίνονται παρακολουθήσεις πολιτικών ο νέος διοικητής της ΕΥΠ είπε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις.

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε την απάντηση και ο μηχανισμός προπαγάνδας της Κουμουνδούρου με σειρά δημοσιευμάτων ισχυρίζονταν ότι ο Θ. Δεμίρης είπε ότι συνεχίζονται οι παρακολουθήσεις πολιτικών.

Οργισμένη ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τους βουλευτές που έκαναν σουρωτήρι τη συνεδρίαση της Επιτροπής και δεν σεβάστηκαν το απόρρητο.

Προειδοποίηση Γεραπετρίτη προς Δεμίρη

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο Γ. Γεραπετρίτης που έχει πλέον την πολιτική ευθύνη της ΕΥΠ στον νέο διοικητή της Υπηρεσίας, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Γ. Γεραπετρίτης απαίτησε από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ να τηρεί απαρέγκλιτα τη νομοθεσία για να μην επαναληφθούν εγκληματικές αστοχίες, όπως συνέβη με την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Του ζήτησε να τηρούνται με ευλάβεια οι κανονισμοί που αφορούν στις επισυνδέσεις και να είναι απολύτως αιτιολογημένες.

Βέβαια, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ που έχει μακρά θητεία στο διπλωματικό σώμα και σε διεθνείς οργανισμούς δεν πρόκειται να επιτρέψει σε στελέχη της υπηρεσίας να στήσουν παραμάγαζα.

Η παρουσία του στη διοίκηση της ΕΥΠ αποτελεί εγγύηση για την τήρηση της νομιμότητας.

Διαβάστε ακόμη: