Μια χαώδης κατάσταση μου λένε ότι επικρατεί μεταξύ Ιβάν Σαββίδη και Μπακοκαυμενάκηδων με αφορμή τις συζητήσεις για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Open!

Οι «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) των διεθνών υδάτων του Περσικού κόλπου και της Βενεζουέλας του Μαδούρο, μετά από «εργολάβοι» αποφάσισαν να γίνουν και «καναλάρχες»!

Έτσι, ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος έψαχνε τρόπο να «παρκάρει» τις μετοχές του Open, για να μην τον κυνηγήσουν οι Αμερικανοί, που ούτως ή άλλως τον έχουν στο σκοπευτικό εδώ και πολύ καιρό, ως άνθρωπο του συστήματος Πούτιν που στήνει σύστημα και δίκτυο στην Ελλάδα!

Τα αφεντικά του Αστέρα Τρίπολης άρχισαν τις διαπραγματεύσεις με τον Ιβάν, με το ποδοσφαιρικό σύστημα του οποίου στον ΠΑΟΚ έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια διδακτορική διατριβή, ζητώντας το 70% των μετοχών του Open.

Στο αίτημα αυτό ο Ρώσος ολιγάρχης είπε όχι!

Στη συνέχεια οι διαπραγματεύσεις εστιάστηκαν στο 51%, για την αγοραπωλησία του οποίου συζητούν την ώρα τούτη χωρίς να έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία.

Και τούτο διότι ο Σαββίδης, δεν έχει αποφασίσει οριστικά να παραχωρήσει την πλειοψηφία του καναλιού και προσπαθεί να πείσει τους Μπακοκαυμενάκηδες, που έχουν μεγάλο καυμό να γίνουν θεσμικοί και να αποκτήσουν πραγματική υπόσταση στην Ελλάδα, να αγοράσουν μόνο το 30% των μετοχών!!!

Ένα αλαλούμ σε απλά λόγια, που κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την τελική έκβαση, μολονότι ο Ιβάν πιέζεται να αποχωρήσει πριν ακόμη ενταχθεί στο δεύτερο κύμα Ρώσων ολιγαρχών (όπως αναμένεται) στους οποίους θα επιβληθούν κυρώσεις!

Σημειώνεται ότι θετικός με την έκβαση του ντηλ υπέρ των «εφοπλιστών» του Μαινάλου, φέρεται να είναι και ο πρωθυπουργός!!!