Τα σχέδια της FIFA περί διεξαγωγής Μουντιάλ ανά δυο χρόνια έχουν συναντήσει πολλά εμπόδια και το τελευταίο «χτύπημα» ήρθε μέσω των ίδιων των πρωταγωνιστών.

Σε δημοσκόπηση που οργάνωσε η Fifpro (Παγκόσμια Ένωση Παικτών), ποδοσφαιριστές από όλα τα μέρη της Γης ένωσαν τη φωνή τους και κραύγασαν ένα βροντερό «όχι» για τα μεταρρυθμιστικά πλάνα της FIFA, με το 75% να δηλώνει αντίθετο με την ριζοσπαστική ιδέα που προωθείται από τα κεντρικά της Ζυρίχης.

Συγκεκριμένα, η Fifpro πήρε συνέντευξη από 1000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με το το 77% των Ευρωπαίων και Ασιατών παικτών na προτιμούν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε τέσσερα χρόνια, έναντι 63% για παίκτες από την αμερικανική ήπειρο.

Πιο διχασμένα πάντως είναι τα πράγματα στην αφρικανική ήπειρο, καθώς μόλις το 49% τάχθηκε κατά των σχεδίων της FIFA, με το υπόλοιπο ποσοστό να εμφανίζεται θετικό στο σενάριο διεξαγωγής των Παγκοσμίων Κυπέλλων ανά διετία.

Παρόλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία εν συνόλω δεν έχει καμία απολύτως επιθυμία να υποστηρίξει τα σχέδια του Τζιάνι Ινφαντίνο και των συνεργατών του, ο οποίοι πέρα από την αντίθεση των υπόλοιπων Ομοσπονδιών, πλέον έχουν κι ένα ξεκάθαρο δείγμα για την άποψη των ίδιων των ποδοσφαιριστών.