Σε δημοπρασία βγαίνει στις 11 Νοεμβρίου ένα σπάνιο κειμήλιο που έχει συνδεθεί με το πιο πολυσυζητημένο ναυάγιο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο λόγος για τον Τιτανικό και το μοναδικό μενού που έχει διασωθεί από το δείπνο των επιβατών πρώτης θέσης στις 11 Απριλίου 1912. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως στρείδια, αρνί και πάπια, και φέρει ευδιάκριτα σημάδια από το ναυάγιο.

Το μενού, που θα παρουσιαστεί στο κοινό έναν αιώνα μετά την τραγική καταστροφή του Τιτανικού, αναμένεται να πωληθεί σε τιμή μεταξύ 50.000 και 70.000 λιρών και οι γνώστες των δημοπρασιών αναφέρουν πως αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον ανάμεσα στους συλλέκτες

The water-stained menu for Titanic's first-class restaurant which shows rich diners feasted on oysters, lamb and mallard duck before doomed cruise liner sank goes on sale for £60,000

Ταυτόχρονα με το μενού, σε δημοπρασία θα βγει και μια κουβέρτα από την πρώτη θέση του πλοίου διάσωσης Carpathia της White Star Line, η οποία και δόθηκε στους επιζώντες του ναυαγίου του Τιτανικού για να ζεσταθούν στο κατάστρωμα μέχρι να φτάσουν στη Νέα Υόρκη. Η τιμή της κουβέρτας του Carpathia αναμένεται να κυμανθεί από 70.000 έως 100.000 λίρες.

Auction of Titanic, White Star and Transport Memorabilia

Και καθώς το ενδιαφέρον για αντικείμενα του Τιτανικού είναι τεράστιο, αναμένεται να δημοπρατηθούν ένα ρολόι τσέπης που ανήκε στον επιβάτη της δεύτερης θέσης, Σινάι Κάντορ, και βρέθηκε στη θάλασσα κατά την επιχείρηση περισυλλογής των νεκρών του ναυαγίου.

Ο Κάντορ είχε επιβιβαστεί στο Τιτανικό από το Σαουθάμπτον με τη σύζυγό του Μίριαμ, η οποία επέζησε του ναυαγίου αφού επιβιβάστηκε σε μια σωσίβια λέμβο. Η αξία του ρολογιού εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 50.000 έως 80.000 λίρες.

Unique Pocket Watch Recovered From Third Class Titanic Passenger Sinai Kantor Estimate £60000-£80000 to be Sold in Our November 11th Titanic and Liner Auction.

Τέλος, θα δημοπρατηθεί μια ξεθωριασμένη αφίσα που περιείχε τα τιμολόγια της τρίτης θέσης για το μοιραίο ταξίδι του Τιτανικού. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο αντικείμενο καθώς μετά το ναυάγιο, η εταιρία White Star Line κατέστρεψε πολλές από αυτές τις αφίσες και ελάχιστες μόνο έχουν διασωθεί.

Και κάπως έτσι, ο μύθος του Τιτανικού, εξακολουθεί να ζει 111 χρόνια μετά τη βύθισή του…

Διαβάστε ακόμη: