Ένας πρώην υπάλληλος της OceanGate είχε στείλει πριν μερικά χρόνια email σε έναν άλλο πρώην συνεργάτη του εκφράζοντας ανησυχίες για την ασφάλεια του υποβρυχίου Titan και προειδοποιούσε για τον CEO και τις επιλογές του.

«Δεν θέλω να θεωρηθώ κουτσομπόλης, αλλά ανησυχώ τόσο πολύ ότι σκοτώνει τον εαυτό του και άλλους για να ενισχύσει το εγώ του» έγραψε ο David Lochridge, αναφορικά με τον Stockton Rush, ο οποίος σκοτώθηκε στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού.

Titan: Ο πρώην υπάλληλος της OceanGate προειδοποιούσε για τις πρακτικές του CEO

Ο Lochridge εργάστηκε ως ανεξάρτητος εργολάβος για την OceanGate το 2015 και στη συνέχεια ως υπάλληλος μεταξύ 2016 και 2018, όπως αναφέρει το CNN. Σύντομα ενεπλάκη σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία, ισχυριζόμενος ότι απολύθηκε άδικα επειδή εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τις δοκιμές του υποβρυχίου Titan.

Στο μήνυμα, το οποίο απευθυνόταν στον Rob McCallum – πρώην εργαζόμενο που είχε πάρει αποστάσεις από την εταιρεία ανησυχώντας για την ασφάλεια του βαθυσκάφους – ο Lochridge επεσήμανε πως «Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου αρκετά θαρραλέο, σε ότι έχει να κάνει με επικίνδυνα πράγματα, αλλά αυτό το υποβρύχιο είναι ένα ατύχημα που δεν έχει ακόμα συμβεί» έγραψε.

Titan: «Ακόμα και να με πλήρωνες, δεν θα έκανα κατάδυση»

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ακόμα και να με πλήρωνες, δεν θα έκανα κατάδυση» υπογράμμιζε.

Ο McCallum, ένας δύτης που έχει ηγηθεί αποστολών στον Τιτανικό, είχε προειδοποιήσει τον CEO από το 2018 για την ασφάλεια του Titan.

Το υποβρύχιο της OceanGate βρισκόταν περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά σε προγραμματισμένη κατάδυση για να φτάσει στα απομεινάρια του Τιτανικού, όταν έχασε την επαφή με το μητρικό του πλοίο στις 18 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: