Την Τετάρτη, στις 7 Απριλίου στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών 2015-2016 και τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή, η προανακριτική θα συγκροτηθεί σε σώμα και αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκλογή του προεδρείου της επιτροπής.

Η επιτροπή αποτελείται από 10 βουλευτές της ΝΔ, 5 του ΣΥΡΙΖΑ, 1 του Κινήματος Αλλαγής, 1 του ΚΚΕ, και 1 της Ελληνικής Λύσης. Το ΜέΡΑ25 έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της επιτροπής, απέχοντας μάλιστα και από την ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής που αποφάσισε τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής.

Ειδικότερα, η σύνθεση των μελών της προανακριτικής επιτροπής έχει ως εξής:

Από τη Νέα Δημοκρατία οι δέκα βουλευτές είναι: Κελέτσης Σταύρος, Μάνη – Παπαδημητρίου ‘Αννα, Μαρκόπουλος Δημήτριος, Μπαρτζώκας Αναστάσιος, Νικολακόπουλος Ανδρέας, Παπακώστα – Παλιούρα Αικατερίνη, Πλεύρης Αθανάσιος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Τσιγκρής ‘Αγγελος, Χιονίδης Σάββας.

Από το ΣΥΡΙΖΑ οι 5 βουλευτές της επιτροπής είναι: Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος, Πολάκης Παύλος , Τζάκρη Θεοδώρα, Τζανακόπουλος Δημήτριος, Χατζηγιαννάκης Μιλιτιάδης.

Από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, από το ΚΚΕ ο Καραθανασόττουλος Νικόλαος και από την Ελληνική Λύση ο Βιλιάρδος Βασίλειος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.