Παραπέμπεται σε Προανακριτική Επιτροπή αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
Την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσεις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά από μυστική ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν το εξής:

  • Ψήφισαν 289
  • Έγκυρα 288
  • «ναι» 187
  • «όχι» 85
  • «παρών» 16

Οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης υπερψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και το Μέρα25 απείχε.
Με ευρεία πλειοψηφία 187 βουλευτών εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων ποινικών πράξεων από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στις υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών και στο «Καλογρίτσας gate».
Συνολικά ψήφισαν 289 βουλευτές: «υπέρ» 187, κατά «85», «παρών» 16 ενώ ένα ψηφοδέλτιο κρίθηκε «άκυρο».

Από την διαδικασία απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜεΡΑ25, απουσίαζε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ενώ δεν ψήφισε ο κ. Νίκος Παππάς.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία προβλέπει μυστική ψηφοφορία ωστόσο από τις τοποθετήσεις των εισηγητών συμπεραίνεται ότι υπερ της πρόταση ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
https://radar.gr/article/91728/polakis-pleyri-sti-voyli-mayragorites-dosilogoi-kai-xoiroi

Με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων

Με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων τα υπερ θα έπρεπε να είναι 189 ενώ τα κατά 86. Πιθανολογείται πως τουλάχιστον 2 βουλευτές από το «μέτωπο» ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση ψήφισαν διαφορετικά από την «γραμμή» του κόμματός τους. Η απώλεια μιας ψήφου από τον ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογείται καθώς ο κ. Νίκος Παππάς δεν προσήλθε στην κάλπη.
Σε κάθε περίπτωση η Βουλή άναψε το πράσινο φως για την έναρξη της προανακριτικής εξέτασης ώστε να διερευνηθεί εάν ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς διέπραξε το κακούργημα της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου κατ επανάληψη και κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος. Η προανακριτική οφείλει εντός δύο μηνών να παραδώσει το πόρισμά της.
 
https://radar.gr/article/92001/tsipras-i-nd-exei-dosei-gi-kai-ydor-stin-tileoptiki-asydosia

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.